Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

25.10.2023

Pyhäinpäivä 4.11.2023 klo 12.00

Merenkulkujärjestöt tekevät perinteisen kunniakäynnin merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkillä Helsingissä pyhäinpäivänä 4.11.2023 klo 12.00 alkaen.

Eiranrannassa Ursinin kalliolla pidettävä valtakunnallinen muistotilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen.

Tilaisuuden jälkeen yleisö voi osallistua merenkulkujärjestöjen tarjoamille kahveille Agricolan kirkon kryptassa (sisäänkäynti Tehtaankadulta katutasolta portaiden vierestä).

Puheen tilaisuudessa pitää Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan pastori Yrjö Ikonen, ja musiikista vastaa Mikaelin laulajat johtajanaan Jukka Okkonen. Seppeleenlaskuvuorossa on tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Merimiespalvelutoimisto. MEPAn juhlavuosi huipentuu Helsingissä 16.11. pidettävään kansainväliseen merenkulkijaseminaariin.

Seppeleenlaskun aikana noin klo 12.10 Suomen Meripelastusseuran alukset pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla tekevät ohimarssin tehden lipputervehdyksen. Alusparaatissa on mukana Suomenlahden merivartioston alus, mikäli sillä ei ole operatiivisesta tehtävästä johtuvaa estettä.

Kaikki alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Kolera-altaaseen Kauppatorin edustalle, missä ne ovat nähtävillä klo 13.00–14.30. Meripelastusseuran aluksiin pääsee myös tutustumaan sisälle (miehistön ohjauksessa).