Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

20.3.2024

Uusi tietokirja: Tallinnan-liikenteen moottorialukset

Helsinki–Tallinna-laivareitin historia vuodesta 1965 alkaen. Teos esittelee kaikki linjalla liikennöineet varustamot ja alukset.  Tietokirjailija Peter Raudsepp kokosi kolmen vuoden ajan päätyönään eri lähteistä ja arkistoista tietoja yksiin kansiin Suomen ja Viron välisestä lähimerenkulusta. Noin 440-sivuinen kuvitettu kirja on tarkka kuvaus Suomen ja Viron välisestä merenkulusta ja historiasta. Kirjassa käsitellään myös Merimies-Unionin tapahtumia useissa kohdissa - kannattaa tutustua!

Suomen ja Viron välinen lähimerenkulku nyt yksissä kansissa

Säännöllinen laivaliikenne Suomenlahden yli on aina ollut tärkeä asia suomalaisten ja virolaisten välisessä kanssakäymisessä. Krimin sota ja ensimmäinen maailmansota keskeyttivät liikenteen väliaikaisesti. Ukrainan sodan myötä Itämeren turvallisuustilanne on jälleen kiristynyt. Peter Raudseppin uutuuskirja valmistui ja julkaistiin mitä parhaimpaan aikaan: jos haluaa ymmärtää tulevaisuutta, kannattaa perehtyä menneisyyteen.

Tallinnan-liikenteen moottorialukset -kirjassa on paljon tarkkaa tietoa reitin historiasta – Neuvosto-Eestin ajoista, Viron uudelleenitsenäistymisen kautta nykypäivään. 

Kirjassa ovat mukana tutut matkustajalaivat, kuten Georg Ots, Kristina Regina, Tallink, Sally Albatross, Cinderella, Nordlandia ja MyStar. Esittelyssä ovat myös hieman tuntemattomat kulkijat, kuten Vanemuine, Suvetar, Alla Tarasova, Delfin Clipper ja Normandy.

Kirjaan tulivat lisäksi kaikki reitillä vierailleet n. 30 pientä pika-alusta, kuten mm. Sinilind, Liisa, Tallink Express I, Viking Express III ja Superseacat Three

Teoksesta selviää mm., kuinka laivalinjan uudelleenavaaminen vuonna 1965 onnistui? Millaista oli laivalla matkustaminen Neuvosto-Eestiin? Miten “laulava vallankumous” ja Viron uudelleenitsenäistyminen vaikuttivat matkailuun? Mistä reitin laivat on hankittu ja mihin linjan entiset alukset ovat päätyneet? Mitä onnettomuuksia reitillä on sattunut? Miten Suomenlahden yli on pendelöity töiden vuoksi? Miten Helsinki–Tallinna-laivareitistä on kehittynyt yksi maailman vilkkaimmista matkustajalaivalinjoista?

Kirjan myötä voi tarkistaa, millä aluksilla Tallinnaan on vuosien varrella tullut matkustettua ja palauttaa mieleen omia matkamuistoja. Se sopii esim. kaikille Suomen merenkulusta ja laivanrakennuksesta kiinnostuneille sekä Viron-matkojen ystäville.  

Näyttävän teoksen laajuus on n. 435 sivua. Siinä on n. 490 kuvaa. Se on sidottu. Liitteenä kirjan kansikuva.  

Ainutlaatuinen historiateos palvelee suomalaista merenkulkua

Tietokirjailija Peter Raudsepp on tehnyt suuren palveluksen suomalaiselle merenkululle. Merenkulkua koskevaa tietokirjallisuutta julkaistaan vähän. Nykypäivän ja lähivuosikymmenten meriliikenteestä on olemassa tietokirjallisuutta vielä vähemmän.

Raudsepp keräsi Tallinnan-liikenteen moottorialukset -kirjan tietoja arkistoista ja eri lähteistä päätyönään kolmen vuoden ajan. Tallinnan liikenteen moottorialukset-kirja on hyvin kirjoitettu ja tarkka tietojensa puolesta, sillä Raudsepp työskenteli aikanaan Tilastokeskuksessa.

Osta Raudseppin kirja ja tue suomalaisen merenkulun tietokirjoittamista!

Peter Raudseppin kiinnostus tutkia Suomen lähimerenkulkua on uraauurtavaa ja hän tekee sitä päätyönään. Raudsepp ei ole saanut mitään tukia työnsä tueksi, vaan elättää itsensä julkaisumyynnillä. Ostamalla Raud Publishingin teoksen tuet suomalaisen merenkulun tutkimusta ja tietokirjojen laatimista.

Tallinnan-liikenteen moottorialukset -kirja

Kirjan hinta kustantajalta (Raud Publishing) tilattaessa on 46,- euroa / kpl (sis. alvn).

Höyrylaivalla Tallinnaan -kirja

Kirjan hinta on 39,- euroa / kpl

Kirjoja voi tilata: 

Raud Publishing
peter.raudsepp@elisanet.fi 
puh. 050 302 97 11

Teoksia on saatavissa myös kirjakaupoista, kuten mm. Booky.fi, Akateeminen Kirjakauppa ja Rosebud Books.

RAUD PUBLISHING