Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

Pohjoisen osasto

 

Merimies-Unionin Pohjoisen osaston toiminta-alue kattaa koko Pohjois-Suomen. Osaston jäsenet ovat pääsääntöisesti Oulun- ja Lapin läänien alueilta.

Pohjoisen osaston  (002) jäseniä työskentelee kaikilla alustyypeillä.  Ja osasto on laaja ammattiryhmittäinkin; osaston jäsenet edustavat kaikkia Unionin ammatteja. Oletpa siis matruusi tai kokki, olet yhtä tervetullut Pohjoisen osaston kokouksiin.

Pohjoisen osaston kotipaikka on Kemi. Osasto on perustettu Kemissä vuonna 1983.

Huolenpitoa, koulutusta ja mökkeilyä

Osaston päätehtävä on pitää jäsenistään huolta. Pohjoisen osasto edistää omaan toiminta-alueeseensa kuuluvien työntekijäryhmien ammatillisia etuja ja oikeuksia. Lisäksi osasto on mukana kehittämässä jäsenten työsuojeluun, palkkaukseen ja koulutukseen liittyviä asioita.

Pohjoisen osaston kokouksissa jäsenillä on mahdollisuus tuoda julki epäkohtia, joihin he haluavat parannuksia. Toiminnassa pääsee valitsemaan ja vaikuttamaan.

Pohjoisen osasto pitää tärkeänä jäsentensä kouluttautumista, jota osasto tukee koulutusstipendein. Osasto järjestää myös kaikille jäsenilleen suunnattuja   koulutustilaisuuksia ajankohtaisista aiheista.

Pohjoisen osasto kokoontuu aina keväisin Oulussa. Syyskokous puolestaan järjestetään Kemissä. Lisäksi Pohjoisen osaston jäsenet järjestävät eri paikkakunnilla tilaisuuksia ja tempauksia, esimerkiksi virkistyspäiviä ja-matkoja.

Tapahtumat on vietetty usein Kittilässä, Merimies-Unionin Merilevi-mökillä, jonne on järjestetty bussikuljetus. Merileville on tapana mennä myös kokoustamaan ja talkoisiin. Jäsenet voivat vuokrata liiton mökkiä omaankin käyttöönsä.

YHTEYDET JA HALLITUS ALKAEN 2020 

Osaston omat verkkosivut http://pohjoisenosasto.smu.fi/

Tomi Kangas
puheenjohtaja
puh. 040 356 0898 
kangas.tpm@gmail.com  

Hanna Romppainen
sihteeri  
puh. 040 620 2181
hannala@gmail.com

varsinaiset jäsenet:
Matti Lukkarila
Jouni Koistinen
Tomi Kangas
Outi Ketola

varajäsen    
Mikko Viitala