Suomen Merimiesunioni logo
Näytä alasivut

Pohjoisen osasto

 

Merimies-Unionin Pohjoisen osaston toiminta-alue kattaa koko Pohjois-Suomen. Osaston jäsenet ovat pääsääntöisesti Oulun- ja Lapin läänien alueilta.

Pohjoisen osaston  (002) jäseniä työskentelee kaikilla alustyypeillä.  Ja osasto on laaja ammattiryhmittäinkin; osaston jäsenet edustavat kaikkia Unionin ammatteja. Oletpa siis matruusi tai kokki, olet yhtä tervetullut Pohjoisen osaston kokouksiin.

Pohjoisen osaston kotipaikka on Kemi. Osasto on perustettu Kemissä vuonna 1983.

Huolenpitoa, koulutusta ja mökkeilyä

Osaston päätehtävä on pitää jäsenistään huolta. Pohjoisen osasto edistää omaan toiminta-alueeseensa kuuluvien työntekijäryhmien ammatillisia etuja ja oikeuksia. Lisäksi osasto on mukana kehittämässä jäsenten työsuojeluun, palkkaukseen ja koulutukseen liittyviä asioita.

Pohjoisen osaston kokouksissa jäsenillä on mahdollisuus tuoda julki epäkohtia, joihin he haluavat parannuksia. Toiminnassa pääsee valitsemaan ja vaikuttamaan.

Pohjoisen osasto pitää tärkeänä jäsentensä kouluttautumista, jota osasto tukee koulutusstipendein. Osasto järjestää myös kaikille jäsenilleen suunnattuja   koulutustilaisuuksia ajankohtaisista aiheista.

Pohjoisen osasto kokoontuu aina keväisin Oulussa. Syyskokous puolestaan järjestetään Kemissä. Lisäksi Pohjoisen osaston jäsenet järjestävät eri paikkakunnilla tilaisuuksia ja tempauksia, esimerkiksi virkistyspäiviä ja-matkoja.

Tapahtumat on vietetty usein Kittilässä, Merimies-Unionin Merilevi-mökillä, jonne on järjestetty bussikuljetus. Merileville on tapana mennä myös kokoustamaan ja talkoisiin. Jäsenet voivat vuokrata liiton mökkiä omaankin käyttöönsä.

Hallitus 2017 - 2018
  puheenjohtaja Pentti Holappa
  varapuheenjohtaja Uwe Berg
  sihteeri/taloudenhoitaja Markku Kylmämaa
  varsinaiset jäsenet Pekka Kangas
    Outi Ketola
    Matti Lukkarila
    Toni Lähdemäki
    Mikko Viitala
   

Markku Kangosjärvi

 

   

Jarkko Heikkinen

Risto Passila

 

Yhteydet

Puheenjohtaja Pentti Holappa
puh. 040 760 6763
penttiholappa(at) omanetti.fi

Sihteeri/taloudenhoitaja Markku Kylmämaa
puh. 040 547 1715

Osaston omat verkkosivut http://pohjoisenosasto.smu.fi/