Suomen Merimiesunioni logo
Näytä alasivut

Matkailu- ja Huolinta-ala

 

Merimies-Unionin jäsenjärjestön, Matkailu- ja Huolinta-alan osaston kotipaikka on Turku, mutta valtakunnallisen osaston jäsenet ovat kotoisin eri puolilta Suomea. Osastoon (010) kuuluu lähes kaksisataa jäsentä. He työskentelevät maissa moninaisissa laivan lastaukseen liittyvissä tehtävissä kuten matkavarauksessa, lähtöselvityksessä, lipunmyynnissä ja laskutuksessa.

Yli 20 vuotta toiminut osasto järjestää joka vuosi sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset sekä tarvittaessa muita kokouksia. Osasto toivoo runsasta osanottoa näihin kokouksiin, joissa jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa osaston asioihin: hallitus valitaan esimerkiksi joka toinen vuosi syyskokouksessa.

Kokouksiin pyydetään usein myös Merimies-Unionin edustaja kertomaan ajankohtaisista asioista. Kokoukset pidetään aina jossakin viihtyisässä paikassa ja virallisen osuuden päätteeksi nautitaan herkullista ruokaa sekä juomaa. Puhetta riittää ja usein keskustelu rönsyilee aiheesta toiseen.

Jäsenille kursseja, tilaisuuksia ja alennuksia

Autamme ja neuvomme jäseniämme työhön liittyvissä kysymyksissä kuten työehtosopimuksen tulkinnassa, lomaehtojen määräytymisessä sekä loma-aikojen kertymisessä. Lisäksi järjestämme kursseja ajankohtaisista aiheista. Olemme perehtyneet esimerkiksi lomien määräytymiseen.

Tarjoamme jäsenillemme myös vapaa-ajan virkistäytymismahdollisuuksia Turussa, Tampereella, Helsingissä ja Maarianhaminassa. Kunkin paikkakunnan jäsenet suunnittelevat itse tapahtumia. Toisinaan on käyty teatterissa tai vaikkapa keilaradalla kisailemassa. Kevät- ja syyskaudella on mahdollisuus ostaa elokuvalippuja alennettuun hintaan (5/jäsen).

Hallitus 2017-2018
puheenjohtaja Mirjam Ahlroth
varapuheenjohtaja Johanna Virta
Sihteeri Satu Ranto
varsinaiset jäsenet Johanna Pulkkanen-Oksa
  Hannu Savola
  Harri Kuisma
  Minna Kiiski
   
varajäsenet Marja Huhtala
  Anna-Maija Tenhunen
toiminnantarkastaja Eira Pessi
varatoiminnantarkastaja Roni Vilhonen
rahastonhoitaja Tuuli Kavaja
Yhteydet

Puheenjohtaja Mirjam Ahlroth
puh. 050 911 6863
mirjam.ahlroth (at) finnlink.fi

Sihteeri Satu Ranto
satu.ranto (at) finnlink.fi