Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

Työskentely Pohjoismaissa

 

Mikäli olet aloittamassa työt jonkin toisen maan lipun alla seilaavalla aluksella, ole aina yhteydessä Avoimeen työttömyyskassaan saadaksesi neuvoja siihen, tuleeko sinun säilyttää jäsenyytesi Suomessa vai siirtää se siihen maahan, jonka lipun alla alus seilaa. Mikäli voit säilyttää jäsenyytesi Suomessa, maksat jäsenmaksun itse ulkomaantyöstä. Maksutiedot saat ottamalla yhteyttä jäsenrekisteriin tai käyttämällä jäsenpalvelun jäsenmaksulaskuria.

Ruotsissa ja Tanskassa on samanlainen työttömyyskassajärjestelmä kuin Suomessa. Näissä maissa tekemäsi työ voidaan ottaa ansiopäivärahan työssäoloehdossa huomioon, jos olet ollut kyseisen maan työttömyyskassan jäsen.

Norjassa ja Islannissa olet vakuutettu työttömyyden varalta työnteon perusteella. Näissä maissa ei erikseen tarvitse liittyä työttömyyskassaan, jotta työ voitaisiin huomioida ansiopäivärahan työssäoloehdossa. Tarkista aina ennen työn aloittamista kyseisen maan viranomaisilta työttömyysturvavaatimukset.

Työn päätyttyä toisessa Pohjoismaassa voit liittyä Merimies-Unioniin ja A-kassaan, vaikka olisit työttömänä.

Liittymisen on tapahduttava kuukauden sisällä siitä, kun työttömyysvakuutus edellisessä maassa on päättynyt.

Syventävät ohjeet liittyen työskentelyyn ja työnhakuun ulkomailla pääset lukemaan A-kassan sivuilta: Työskentely ulkomailla