Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

JÄSENREKISTERI TIEDOTTAA

26.2.2024 Muista ilmoittaa työsuhteen ja elämäntilanteen muutoksista jäsenrekisteriin

Merimies-Unionin jäsenten jäsenmaksun perusteena olevat tiedot on kirjattu Unionin jäsenrekisteriin. Mikäli olet poissa työstä etkä saa palkkaa, olet vapautettu maksamasta jäsenmaksua. Jäsenmaksuvapautus ei kuitenkaan tule automaattisesti, sillä Merimies-Unioni ei saa tietoja esimerkiksi työnantajalta tai Kelasta. Muistathan siis ilmoittaa meille, mikäli olet poissa työelämästä mm. seuraavista syistä:

  • Kelan maksamat etuudet (työttömyyspäiväraha, sairauspäiväraha, kuntoutustuki ym.)
  • Varusmies- tai siviilipalvelus
  • Eläke
  • Opiskelu (Jos et opiskeluaikana saa tuloja, olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen. Mikäli käyt opintojen aikana töissä, maksetaan veronalaisesta ansiotulosta normaali jäsenmaksu.)
  • Vuorottelu- tai virkavapaa

 

Voit ilmoittaa itse jäsenmaksuvapautuksesta sähköisessä asiointipalvelussa https://easiointi.smu.fi/ kohdasta 'jäsenmaksut'-->ilmoita maksuvapautus. Ilmoituksen voi myös tehdä sähköpostilla tai soittamalla jäsenrekisteriin.

2.2.2024 Merityö ja verokortin toimittaminen A-kassaan

Jos olet työtön tai osittain työtön ja haet ansiopäivärahaa Avoimesta työttömyyskassasta, muistathan toimittaa kassalle muutosverokortin etuutta varten, sillä Merityötuloa varten olevaa verokorttia ei saa käyttää etuuden maksatuksessa. Ilman muutosverokorttia kassan maksamasta etuudesta menee veroa 60 % .

Muutosverokortti (vero.fi)

A-kassan tiedote

2.2.2024 Lakkoavustus päiviltä 1.-2.2024 haetaan siitä liitosta, jonka sopimusalalla on ollut lakossa

Mikäli olet Merimies-Unionin jäsen mutta työskentelet jonkin toisen SAK:laisen ammattiliiton lakkokohteessa ja olet ollut lakossa, tulee lakkoavustus hakea siitä liitosta. Liittojen kotisivuilta löydät lakkoavustuslomakkeen. Mikäli olet osallistunut pelkästään mielenilmaukseen, eikä työpaikkasi ole lakkokohde, ei lakkoavustukseen ei ole oikeutta.

23.1.2024 Ohjeistus M/S Cinderellan työntekijöille koskien lipun vaihtoa ja työttömyysvakuutusta

Ohjeistus Suomeksi

Ohjeistus Ruotsiksi

17.1.2024 Ahvenanmaalle lähetetyt vuoden 2024 kalenterit jumissa Tullissa

Mikäli asut Ahvenanmaalla ja saat viestin tullattavasta paketista, on kyseessä Merimies-Unionin taskukalenteri vuodelle 2024. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kalenterit ovat jumiutuneet Tulliin, selvitämme asiaa ja pahoittelemme jäsenille aiheutuvaa vaivaa.

3.1.2024: Itsemaksavien jäsenten viitelista vuodelle 2024

Itsemaksavien jäsenten viitelista lähetetään jäsenille postitse tammikuun aikana. Jäsenmaksun voi maksaa myös asiointipalvelun kautta, ohjeet voi lukea klikkaamalla tästä.

4.12.2023: Jäsenmaksu vuonna 2024

Jäsenmaksu vuodelle 2024 on 1,55% veronalaisesta palkasta. Jäsenmaksuun sisältyy A-kassan jäsenmaksu.

22.11.2023: Kalenterilähetykset vuodelle 2024 myöhästyvät

Jäsenille perinteisesti lähetetty taskukalenteri viivästyy tammikuuhun. Lähetämme kalenterit, kun ne valmistuvat painosta.

Eläkeläisille ei lähetetä kalenteria automaattisesti. Mikäli haluat kalenterin, ole yhteydessä jäsenrekisteriin.