Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

31.3.2020

Huoltovarmuuskeskus laittaa M/s Rosellan liikenteeseen purkamaan Ahvenanmaalle syntynyttä rekkapainetta (30.3.2020)


Huoltovarmuuskeskus lisäsi maanantaina 30.3.3030 yhden uuden aluksen varmistamaan Ahvenanmaan ja Ruotsin välisiä rekkayhteyksiä. Viking Linen M/s Rosella liikennöi näillä näkymin ainakin kuukauden ajan (31.3.-30.4.2020) purkamassa Ahvenanmaalle kertynyttä rekkapainetta. M/s Rosella liikennöi reitillä Maarianhamina-Kapellskär.

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema kertoo STT:lle, että Ahvenanmaalla jäi rekkoja kyydistä niin, ettei kaikkia pystytty kuljettamaan.

– Meillä oli varavaihtoehtona, että voimme lisätä Rosellan ajamaan kolme kertaa viikossa Maarianhaminasta Kapelskäriin. Se purkaa Ahvenanmaan painetta niin, että Turku-Tukholma välillä olevat alukset voivat keskittyä enemmän omaan liikenteeseensä, Lounema toteaa STT:n haastattelussa.

– Kumipyörärahdissa nimenomaan kulkee elintarvikkeita Suomeen ja Suomesta, eli se on sellaista kuljetusta, jota ei oikein muilla keinoilla pysty korvaamaan, perustelee Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja.

Merimies-Unioni kritisoi aiemmin Huoltovarmuuskeskuksen 25.3.2020 antamaa tukea Viron lipun alla liikennöivälle M/s Megastarille ja Ruotsin lipun alla liikennöivälle M/s Galaxylle.

Nyt Huoltovarmuuskeskus parantaa Ahvenanmaan ja Ruotsin välisiä rekkayhteyksiä lisäämällä Maarianhaminaan työttömäksi jääneen Viking Linen M/s Rosellan liikenteeseen. Huoltovarmuuskeskus on varautunut käyttämään merikuljetusten varmistamisen toimenpiteisiin kaikkiaan 45 miljoona euroa ja nyt päätetty tuki sisältyy tähän.