Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

10.5.2021

M/s Silja Serenade palaa liikenteeseen 4.6.2021

Suomalaisten rakastama laiva M/s Silja Serenade palaa liikenteeseen pitkän poissaolon jälkeen 4.6.2021. Laiva aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä tehden vain Suomesta lähteville matkustajille tarkoitettua yhden yön risteilyjä ilman maissakäyntiä Tallinnassa 4.-22.6.2021.

M/s Silja Serenade jatkaa operointia Helsinki-Tallinna-Maarianhamina-reitillä 24.6.-31.7., jolloin matkustajat voivat tehdä Päivä Maarianhaminassa -risteilyn. Kotimainen kohde Ahvenanmaa on tämän kesän suosikkikohde. Silja Serenade liikennöi Helsingin Olympiaterminaalista molemmilla reiteillä.

”Tulevan kesän reitit hellivät Suomesta lähteviä matkustajia, jotka ovat odottaneet Silja Serenaden paluuta. Nyt tarjoamme heille mahdollisuuden päästä pitkästä aikaa promenadelle sekä nauttimaan laivan upeista ravintoloista ja muista palveluista. Silja Serenade ei ole koskaan aiemmin liikennöinyt Helsinki-Tallinna-reitillä, ja odotamme innolla tätä uutuustuotetta. Toiveenamme on, että Silja Serenade pääsisi palaamaan omalle Helsinki-Tukholma-reitilleen elokuun alusta alkaen”, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Turku-Ahvenanmaa-Tukholma-reitin M/s Baltic Princess ja M/s Galaxy liikennöivät normaalin aikataulunsa mukaisesti koko kesän. Laivojen ravintolat ja palvelut avautuvat 4.6. Turusta on mahdollista tehdä yhden yön risteily, 11 h -saaristoristeily tai Ahvenanmaan hotelliloma, myös reittimatkat Tukholmaan ovat matkustusrajoitusten puitteissa mahdollisia.

Kysely: Silja Serenade on asiakkaiden suosikkilaiva


Tallink Silja kysyi asiakkaidensa toiveita kesän matkojen osalta. 95 prosenttia vastaajista ilmoitti aikovansa tehdä matkan kesällä. Vastaajista lähes puolet kertoi matkustavansa Tallinnaan, mikäli matkustusrajoitukset sen sallivat. Seuraavaksi suosituimpia kohteita olivat Tukholma, Riika ja Ahvenanmaa.

”Huomattavaa oli, että laivamatkan tärkeimmäksi asiaksi nousi ruokailu laivan ravintoloissa. Tähän panostamme entisestään tulevana kesänä. Kysyimme myös, mikä on matkustajiemme suosikkilaiva ja ehdottomaksi ykkössuosikiksi nousi Silja Serenade!”, kertoo Tallink Siljan markkinointi- ja asiakaskokemusjohtaja Sari Sotkas. 

Kysely toteutettiin Tallink Siljan suomalaisille kanta-asiakkaille huhtikuun puolivälissä ja vastaajia oli 9095.

Tallink Siljan laivoille otetaan kesäkaudella 75 prosenttia matkustajia laivojen maksimikapasiteetista. Laivojen ravintoloissa on käytössä porrastetut kattaukset ja matkustajien terveysturvallisuudesta huolehditaan edelleen hyvin tarkasti.