Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

10.9.2020

Rauman satamassa Panaman lipun alla olevalta M/s Es Venus -laivalta autetaan ulkomaalaista miehistöä pois alukselta – poliisi turvaa operaatiota

Rauman satamassa maanantaista lähtien saarrossa olleella Panaman lipun alla purjehtivalla M/s Es Venus -aluksella on ilmennyt suuria puutteita miehistön työoloissa. Aluksella on 21 hengen miehistö, josta noin puolet ovat myanmarin ja puolet kiinan kansalaisia.

Alukselle on päästy tapaamaan miehistöä kipparin ankarasti valvovien silmien alla. Miehistö on kokenut aluksella erittäin suurta turvattomuutta. On käynyt ilmi, että aluksella olevalla miehistöllä on noin 80.000 dollarin palkkasaatavat.

Miehistölle tulee 17. syyskuuta täyteen 10 kuukautta aluksella. Heillä on yhdeksän kuukauden sopimus ja oikeus lähteä pois laivalta. Tällä hetkellä noin kuusi miehistön jäsentä haluaa pois alukselta. Heitä avustetaan tällä hetkellä laivasta pois poliisin valvovien silmien alla. Miehistön jäsenet ovat valtuuttaneet Merimies-Unionin ja Kansainvälisen Kuljetustyöntekijöiden federaation (ITF) hoitamaan heidän asioitaan.