Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

24.5.2018

Kuljetusliitot KL perustettu


SAK:laiset kuljetusalan ammattiliitot – Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry, Suomen Merimies-Unioni SMU ry, Veturimiesten liitto VML ry ja Rautatievirkamiesliitto RVL ry – ovat tänään perustaneet Kuljetusliitot KL-nimisen järjestön. Sen tarkoituksena on edistää ja kehittää liittojen keskinäistä yhteistoimintaa sekä edunvalvonta- ja sopimustoimintaa.

Kuljetusliitot KL:n perustamisella on myös tarkoitus vahvistaa liittojen välillä jo pitkään voimassa ollutta sopimusta työehtosopimusneuvotteluihin liittyvästä keskinäisestä tuesta ja taata liittojen vankka asema kuljetusalan työntekijöiden etujen ja oikeuksien ajajana ja turvaajana. 

Järjestön perustajina olevat liitot toimivat jo nyt yhteisissä toimitiloissa, mikä helpottaa myös tulevaa yhteistyötä.

Kuljetusliitot KL:n hallituksen puheenjohtajana aloittaa Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting. Hallituksen muina jäseninä ovat AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen, PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen, VML:n puheenjohtaja Tero Palomäkija RVL:n puheenjohtaja Kari Vähäuski

 Kuljetusliittojen puheenjohtajat vasemmalta Heidi Nieminen PAU, Tero Palomäki VML, Simo Zitting SMU ja Marko Piirainen AKT. Kuvasta puuttuu Kari Vähäuski RVL.