Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

22.12.2022

Finnlinesin uudet rahti-matkustajalaivat purjehtivat Suomen lipun alla – vakituista työtä tarjolla 200 uudelle työntekijälle ja rekrytoinnit alkavat heti

Finnlines Oyj, Lehdistötiedote, Helsinki, 22.12.2022

Itämeren sujuva rahtiliikenne on Suomen kaupalle, teollisuudelle ja huoltovarmuudelle elintärkeää. Esimerkiksi Suomen ja Ruotsin viennistä ja tuonnista noin 90 prosenttia kulkee meritse.

Finnlines ja Merimies-Unioni ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen, joka varmistaa sen, että Finnlinesin vuonna 2023 liikenteessä aloittavat Superstar-luokan rahti-matkustaja-alukset, eli ropax-alukset, liikennöivät Suomen lipun alla.  

Uudet laivat tarjoavat 200 uutta vakituista työpaikkaa. Tämän lisäksi laivat työllistävät runsaasti kausityöntekijöitä.  

Kuva: Finnlines

”Itämeren sujuva rahti- ja henkilöliikenne on Suomen kaupalle, teollisuudelle ja huoltovarmuudelle elintärkeää. Yhtenä esimerkkinä tästä on se, että sekä Suomen että Ruotsin välisestä viennistä ja tuonnista noin 90 prosenttia kulkee meritse. Olen tyytyväinen neuvottelutulokseen ja siihen, että myös Finnlinesin uudet Superstar ropax-alukset tulevat liikennöimään Suomen lipun alla ja työllistävät suomalaisia merenkulkijoita”, Merimies-Unionin puheenjohtaja Kenneth Bondas sanoo.  

Finnlines on suuri työnantaja merenkulkijoille Suomessa. Finnlinesin lähes 1 000 merenkulkijasta suomalaisia on yli 700. Laivaston 23 aluksesta 18 purjehtii Suomen lipun alla.  

Rekrytoinnit alkavat saman tien

Sopimus luo 200 uutta vakituista työpaikkaa suomalaisille merenkulkijoille ja tarjoaa lisäksi työpaikkoja sesonkityöntekijöille. Uusien alusten henkilöstön rekrytointi aloitetaan saman tien.

 ”Arvostamme suomalaisen merenkulkijan erityisosaamista ja samalla voimme taata kaikille asiakkaillemme, niin matkustajille kuin rahtiasiakkaillemme, laadukkaan suomalaisen tuotteen. Suomen lippu varmistaa ensiluokkaiset rahtipalvelut ja parhaan matkustusmukavuuden. Lanseeraamme aivan uuden palvelukonseptin, jonka toteuttamiseksi aloitamme rekrytoinnit hyvissä ajoin”, Finnlinesin matkustaja­liikenteestä vastaava johtaja Marco Palmu sanoo.

Uudet ropax-alukset liikennöivät Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä. Alukset varmistavat entistä vastuullisemman vaihtoehdon sekä matkustamiselle että tavaraliikenteelle.

Kummankin aluksen matkustajakapasiteetti on 1 100 eli noin kaksinkertainen reitin nykyisiin laivoihin verrattuna. Myös rahtikapasiteetti kasvaa noin 4 000 kaistametristä 5 200 kaistametriin. Uudet ropax-alukset ovat osa Finnlinesin 500 miljoonan euron investointiohjelmaa.  

Superstar ropax -alukset / Finnsirius ja Finncanopus

  • Liikennöinnin arvioitu aloitus vuoden 2023 syksyllä Naantali–Långäs–Kapellskär-reitillä
  • Rahtikapasiteetti 5 200 kaistametriä eli esimerkiksi 250 rekkaa ja 200 henkilöautoa
  • Matkustajakapasiteetti 1 100
  • 323 matkustajahyttiä
  • 64 miehistöhyttiä


Lisätietoja laivoista tästä linkistä: www.finnlines.com/fi/tiedotteet/finnlines-satsaa-vakevasti-matkustajaliikenteeseen-kaksi-uutta-ropax-alusta-suomi-ruotsi-reitille-2/

Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista roro- ja matkustajaliikenne-varustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista roro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Euroopan, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.