Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

26.10.2022

Suomen Majakkaseuran Perämeri-kirja

Perämeri ja sen historia nousevat esille aivan uudella tavalla Suomen Majakkaseura Perämeri – 500 vuotta meritietä pohjoiseen -kirjassa.

Klikkaa kuvaa ja tutustu kirjan upeaan näytteeseen!

Uusi kirja on näyttävä ja suurikokoinen teos, joka kattaa suomenkielisen Perämeren Kokkolan Krunnista Tornioon ja rajan yli Mälörenin (Maluri) majakkasaarelle saakka. Alueen historian kuvaamisen kärkinä ovat merimerkit (majakat, pookit, loistot, kaasat jne.), luotsit ja haaksirikot. Näiden lisäksi merenkulun, kaupan ja laivojen kehitys Perämerellä viimeisten 500 vuoden aikana saa kirjassa suuren roolin. Kirjassa käydään mm. läpi noin 50 haaksirikkoa. Kirjaan on koottu lähes viidensadan Perämerellä työskennelleen luotsin ja majakoilla sekä majakkalaivoilla työskennelleen nimet. Teosta on tukenut mm. Kordelinin Säätiö.

Kirjalla oli kuusi kirjoittajaa eri aihealueilta. Kirjan yli 400 valokuvaa, piirrosta ja karttaa saatiin mm. museoista, Suomen ja Ruotsin kansallisarkistoista, Väylävirastolta ja yksityisiltä kansalaisilta. Mukana on paljon ensi kertaa nähtävää materiaalia, mm. karttoja Oulun ja Kemi-Tornion seudulta.

Majakkaseuran uutuuskirja Perämeri on ostettavissa myös ennakkoon. Maksetut kappaleet (tilaus osoitteeseen: perameri@majakkaseura.fi) noudettavissa kaikissa pysähdyspaikoissa. Postitse toimitettuna 48 € (1. kpl, seuraavat 38 €/kpl).