Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

24.8.2020

Viking Line aloittaa yt-neuvottelut maahenkilöstönsä kanssa

Viking Line aloittaa yhteistoimintaneuvottelut maahenkilöstönsä kanssa Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Ahvenanmaalla. Suomen organisaatiolle lähetettiin 24. elokuuta kutsu yhteistoimintaneuvotteluihin. Samana päivänä Ruotsin organisaatio aloitti yhteistoimintaneuvottelut (MBL), Viking Line kertoo tiedotteessaan.

- Vallitseva koronaviruspandemia (Covid-19) on heikentänyt vakavasti konsernin toimintaedellytyksiä. Maaliskuusta 2020 alkaen toimintaa ovat leimanneet matkustusrajoitukset, joiden käyttöönoton seurauksena matkustaminen on vähentynyt markkinoilla. Rajoituksista on edelleen voimassa Viking Linen osalta olennaisin, Suomen ja Ruotsin välistä matkustamista koskevat rajoitukset. Vaikutus kansainvälisillä markkinoilla on myös ollut merkittävä. Nykytilanteessa on vaikea arvioida, kuinka kauan koronaviruspandemia tulee kestämään ja miten se vaikuttaa tulokseen, rahoitusasemaan ja kassavirtaan tulevaisuudessa. Tässä haasteellisessa tilanteessa sopeuttamistoimet ovat valitettavasti välttämättömiä yhtiön tulevaisuuden toimintaedellytysten kannalta, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses yhtiön tiedotteessa.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat yhtiön koko noin 570 hengen maahenkilöstöä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Ahvenanmaalla.

Yt-neuvottelut aloitetaan 1. syyskuuta Suomessa ja Ahvenanmaalla, ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Näiden yhteistoimintaneuvotteluiden lisäksi vastaavat neuvottelut tullaan pitämään Virossa.

Muuta aiheeseen liittyvää:

Merenkulkujärjestöt esittävät pikaisesti palkkatukea


Koronakriisi uhkaa suomalaisen merenkulun tulevaisuutta. Matkustajalaivavarustamojen lisäksi vaikeuksiin ovat ajautuneet lastialusvarustamot. Työnantaja- ja työntekijäjärjestöt esittävät alalle palkkatukea.

Ensin kaikkialle maailmaan levinnyt virus tyhjensi ja pysäytti suuren osan Itämeren matkustaja-alusliikenteestä, nyt putoavat myös rahtialusvarustamojen rahtien määrät.

Suomen Varustamot ja Suomen Merimies-Unioni esittävät nyt yhteisvoimin, että alalle ryhdyttäisiin maksamaan väliaikaista, EU-komission linjausten sallimaa palkkatukea. Tuella turvattaisiin suomalaisten merenkulkijoiden työllisyys koronakriisin yli. 

Lue juttu aiheesta 24.8.2020 Turun Sanomista tästä linkistä.