Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

24.6.2019

Vesibussin kesätyöntekijä, Merimies-Unioni on Sinun ammattiliittosi

Please accept marketing-cookies to watch this video.


Liity jäseneksi tästä linkistä

Paljonko palkkaa?

Tiedätkö, paljonko sinun kuuluu saada palkkaa? Peruspalkan lisäksi merityössä saattaa kertyä erityisiä lisiä, minkä tähden palkkakuitista on tärkeä tarkistaa, että sinulle on maksettu kaikki mitä kuuluukin.

Työehtosopimus

Merimies-Unioni neuvottelee työehtosopimuksesi (tes) työnantajan kanssa, jossa määritellään muun muassa palkkasi vähimmäistaso, työajat, vuosiloma ja muita työsuhteesi ehtoja. Vesillä tehtävä työ on usein vuorotyötä, joten työ- ja lepoaikojen noudattaminen on tärkeää.

Jos työskentelet rannikko- ja sisävesiliikenteessä matkustaja-aluksella, kuten esimerkiksi vesibussilla, työssäsi noudatetaan kotimaan matkustaja-alusliikenteen työehtosopimusta.


Allekirjoita Merimies-Unionin ja Kuljetusalan Työttömyyskassan jäseneksiliittymishakemus heti työsuhteen ensimmäisenä päivänä! Jos jäisit työttömäksi, jäsenhakemuksen allekirjoituspäivällä ja sen Unioniin saapumispäivällä on merkitystä siihen, mistä alkaen alat kerryttää jäsenyys- ja työssäoloehtoa. Mikäli et kuulu vielä liittoon, oikea liittymishetki on nyt.

Liittymisellä turvaat avun mahdollisissa työssä kohtaamissasi ongelmatapauksissa. Merimies-Unioni on perustettu vuonna 1916 ja olemme hoitaneet merimiesten edunvalvontaa jo yli sadan vuoden ajan.

 

Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

Merimies-Unioni - vahvaa edunvalvontaa vuodesta 1916