Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

7.3.2022

SAK:n hallitus 7.3.2022: Ukrainan tilanne vaatii huomioita Suomen huoltovarmuuteen

SAK:n hallitus tuomitsee jyrkästi Venäjän aggression ja hyökkäyksen Ukrainaan. SAK vaatii myös kiinnittämään huomiota Suomen huoltovarmuuteen:

"Venäjän hyökkäyssota on osoittanut yhteiskunnan yhtenäisyyden, toimivuuden ja huoltovarmuuden merkityksen. Huoltovarmuudella on hintansa niin yrityksille kuin yhteiskunnallekin, mutta se pitää olla valmis maksamaan. Halvin vaihtoehto ei aina ole paras vaihtoehto. Suomen huoltovarmuus on varmistettava ja sitä on vahvistettava keskeisillä toimialoilla, kuten merenkulussa, logistiikassa, energia- ja elintarvikehuollossa sekä julkisen sektorin toiminnoissa", SAK:n tiedotteessa 7.3.2022 todetaan.

Ukrainaa ja ukrainalaisia on tuettava voimallisesti nyt ja jatkossa

Sotaa pakenevia ukrainalaisia tulee varmasti myös Suomeen. Heidät on toivotettava tervetulleiksi. Työpaikoilla on huolehdittava, ettei ketään syrjitä syntyperän perusteella eikä rasismia ilmene. Tämä tarkoittaa sekä täällä jo työskenteleviä että tänne tulevia ihmisiä.

EU:ssa on aktivoitu tilapäisen suojelun direktiivi, jonka mukaan ukrainalaiset tulijat saavat automaattisesti vuoden oleskeluluvan ja oikeuden myös työntekoon. Tässä yhteydessä on kiinnitettävä erityistä huomiota ja kohdistettava seikkaperäistä neuvontaa tulijoille, jotta he eivät joudu työmarkkinarikollisuuden, kuten alipalkkauksen kohteiksi, todetaan SAK:n hallituksen tiedotteessa 7.3.2022.

Lue SAK:n hallituksen tiedote 7.3.2022. Tiedotteessa myös paljon muuta tärkeää ajankohtaista asiaa, kannattaa lukea!