Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

4.3.2016

Merimies-Unioni on valmis aloittamaan neuvottelut kilpailukykysopimuksen pohjalta

                                                         

Merimies-Unioni on valmis neuvottelemaan kilpailukykysopimuksen soveltamisesta oman alansa työehtosopimuksiin.  Unionin hallitus otti kantaa sopimukseen perjantaina 4. maaliskuuta.  Hallituksen päätös oli yksimielinen.

Liiton hallitus vaatii kuitenkin, että maan hallitus ei toteuta hallitusohjelmaan sisältynyttä uhkausta leikata matkustaja-alusten miehistökustannustukea 20 miljoonalla eurolla. Leikkaus johtaisi matkustaja-alusten ulosliputukseen ja tuhansien merityöpaikkojen menetykseen.  Matkustaja-autolautoilla on tärkeä rooli merikuljetuksissa sekä huoltovarmuudessa. Niillä kuljetetaan yli 60 prosenttia Suomesta ulkomaille suuntautuvasta kappaletavarasta.

Merimies-Unioni ja varustamoita edustava Suomen Varustamot ovat jo aiemmin käynnistäneet neuvottelut siitä, onko mahdollista jatkaa niiden keskenään solmimia työehtosopimuksia, jotka päättyvät helmikuun 2017 lopussa.  Osapuolten tavoitteena on taata mahdollisimman hyvät edellytykset kehittää Suomen kauppamerenkulkua sekä turvata merenkulkijoiden työllisyys tulevinakin vuosina.

Keskusjärjestöjen neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta syntyi 29. helmikuuta. Maan hallitus asettui sopimuksen taakse 2. maaliskuuta.  SAK:n hallitus päättää 7. maaliskuuta, hyväksyykö se sopimuksen.

 

Lisätietoja: puheenjohtaja Simo Zitting, puh. 0400 813079