Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

14.10.2020

Viro lievensi matkustamista maahan maanantaista 12.10.2020 lähtien

Viroon on päässyt maanantaista 12.10.2020 lähtien ilman omaehtoista karanteenia Euroopan maista, joissa koronan ilmaantuvuusraja on 50 sataa tuhatta asukasta kohden.

Viroon on mahdollista matkustaa nyt ilman niin sanottua omaehtoista karanteenia maista, joissa koronan ilmaantuvuus on 50 tautitapausta 100 000 henkeä kohden. Viro nosti tautitapausrajat samalle tasolle muun Euroopan kanssa, sillä esimerkiksi Etelä-Euroopassa ilmaantuvuusraja on ollut pitkään 50.

Nostamalla rajan 50:een, Viro haluaa helpottaa maahan liikkumista erityisesti sen lähivaltioista. Asiasta ilmoitti viime viikon perjantaina 9.10.2020 Viron pääministeri Jüri Ratas. Hänen mukaansa uudet rajat ovat linjassa muun Euroopan kanssa. Virossa halutaan pitää huolta paitsi ihmisten terveydestä, myös matkustamisen vapaudesta sekä halutaan tukea EU:n tavoitetta harmonisoida matkustamiseen liittyviä säännöksiä Euroopan sisällä.

Suomessa koronan ilmaantuvuusraja on tällä hetkellä Viroa tiukempi, 25 tautitapausta 100 000 henkeä kohden. Suomessa tulisi seurata Viron mallia ja muun Euroopan mallia ja nostaa raja 50:een, Suomen Varustamot ja Merimies-Unioni vaativat.

”Matkustaminen Viron ja Suomen välillä on sama asia kuin liikkua Suomen sisällä kaupungista toiseen. ”Helsinki-Tallinna -pääkaupunkia” ei voida sulkea, vaan ihmisten on voitava liikkua vapaasti Suomenlahden yli. On hienoa, että Virossa on ymmärretty tämä asia ja seurataan nyt muun Euroopan mallia matkustamisessa."


Eckerö Linen M/s Finlandia on ainoa Suomen lipun alla liikennöivä matkustajalaiva Helsingin ja Tallinnan välillä.


ERR.ee: Quarantine restrictions eased, use more flexible multiplier (9.10.2020)

M/s Finlandian laivan miehistön terveiset päättäjille ja ajatuksia koronatilanteesta sekä taloudesta (2.10.2020)