Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

7.6.2018

Vesibussin kesätyöntekijä, Merimies-Unioni on sinun ammattiliittosi

Allekirjoita Merimies-Unionin ja Kuljetusalan Työttömyyskassan jäseneksiliittymishakemus heti työsuhteen ensimmäisenä päivänä! Jos jäisi työttömäksi, jäsenhakemuksen allekirjoituspäivällä ja sen Unioniin saapumispäivällä on merkitystä siihen, mistä alkaen alat kerryttää jäsenyys- ja työssäoloehtoa.

Vesibussin työntekijä:

On tärkeää, että liityt Merimies-Unioniin heti ensimmäisestä työpäivästäsi lähtien. Näin varmistat sen, että työsuhteesi ehdot ovat kunnossa, eli palkkasi maksetaan oikein ja saat tarvittaessa ammattiliitosta, eli Merimies-Unionista, apua työhösi liittyvissä kysymyksissä.

Mikäli et kuulu vielä liittoon, oikea liittymishetki on nyt. Liittymisellä turvaat avun mahdollisissa työssä kohtaamissasi ongelmatapauksissa.

Miten liityn?

Helpointa on lähettää sähköinen liittymislomake Merimies-Unionin kotisivujen kautta: >> Liity jäseneksi

- Liittymislomakkeita voi tilata Merimies-Unionin jäsenrekisteristä: jasenrekisteri@smu.fi tai puhelimitse: (09) 615 2020


Opiskelijoille maksuton jäsenyys

Mikäli aloitat opiskelun esimerkiksi kesän päätyttyä, olet opintojesi aikana Merimies-Unionin jäsenmaksuista vapautettu, jos et saa ansiotuloja (eli palkkaa). Jäsenyytesi Merimies-Unionissa kuitenkin jatkuu ja olet samojen etujen piirissä kuin kaikki muutkin jäsenet. Saat kotiisi postissa esimerkiksi Merimies-lehden, josta voit seurata alan uutisia. Voit myös vuokrata käyttöösi liiton mökkejä ynnä muuta.

Ilmoita opintojesi alusta Merimies-Unionin jäsenrekisteriin, niin merkitsemme sinulle jäsenmaksuvapautuksen opintojesi ajalta. Huomaathan, että jäsenmaksu kuuluu maksaa kaikesta veronalaisesta ansiotulosta riippumatta siitä tehdäänkö työ merellä vai maissa.
Lue lisää Merimies-Unionin jäsenyydestä