Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

3.2.2020

Stadium luopuu lentokuljetuksista ja nostaa merikuljetukset etusijalle

Urheiluvaate- ja välineliike Stadium ilmoitti 3. helmikuuta 2020 luopuvansa lentokuljetuksista. Yritys ilmoittaa nostavansa etusijalle merikuljetukset.

”Stadium-konserni on ottanut merkittävän ilmastoaskeleen ja päättänyt, että vuoden 2020 keväästä alkaen se ei enää hyväksy aasialaisten tuotemerkkien toimittajilta muita kuin laiva- ja junakuljetuksia. Jos toimittaja joutuu poikkeuksellisesti turvautumaan lentokuljetuksiin, Stadium vaatii siltä ilmastokompensaatiota”, yritys ilmoittaa tiedotteessaan.

Stadium-konserni on nyt julkaissut kestävän kehityksen raportin jo kuutena vuotena peräkkäin. Vuoden 2018–2019 julkaisu sisältää entistä enemmän tietoa toimittajaketjusta, ja myös läpinäkyvyyteen ja selkeyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Lisäksi raportissa kerrotaan yhtiön ensimmäisestä kiertotalousprojektista, jossa tekstiilivirran ympäristövaikutuksia on pienennetty tuottamalla lankaa kierrätetyistä jalkapallopaidoista.

Jatkamme viime vuonna laatimamme kestävän kehityksen mukaisen liiketoimintasuunnitelman työstämistä. Se ulottuu vuoteen 2030 saakka ja perustuu YK:n globaaleihin tavoitteisiin. Kaikissa vuoden aikana järjestetyissä ulkoisten kumppanien strategisissa tapaamisissa oli selkeä asialista, jossa kestävä kehitys oli keskeisessä osassa. Olemme päättäneet tehdä yhteistyötä vain sellaisten toimittajien kanssa, jotka voivat noudattaa vaatimuksiamme ja osoittaa vaatimustenmukaisuutensa selkeästi. Näin asiakkaamme voivat tehdä kestäviä ja turvallisia valintoja, Stadium Groupin toimitusjohtaja Karl Eklöf summaa.

*****************************

Stadium on Ruotsin suurin urheilu- ja urheilumuotiketju. Yrityksen Stadium-, Stadium Outlet- ja Sneakers Point -konsepteilla on noin 180 myymälää Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Konserniin kuuluu myös Ruotsin suurin urheiluleiri Stadium Sports Camp (SVB), johon osallistuu vuosittain noin 8 000 lasta. Konsernissa on lähes 4 000 työntekijää, ja sen omistaa Eklöfin perhe. Liikevaihto kaudella 2017–2018 oli lähes seitsemän miljardia Ruotsin kruunua.