Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

21.1.2021

Muistathan huolehtia jäsenmaksuistasi! Jäsenmaksu maksetaan myös maissa tehtävästä työstä

Mikäli jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, ja olet aikeissa hakea Avoin työttömyyskassasta A-kassasta ansiosidonnaista päivärahaa, on hyvä hetki varmistaa, että jäsenmaksusi ovat ajan tasalla. Työttömyyskassan jäsenyys on kuin vakuutus, jota voidaan käyttää työttömyyden kohdatessa, ja tuolloin jäsenen tulee olla hoitanut oma osuutensa vakuutussopimuksesta eli maksanut jäsenmaksunsa viimeisimmän työsuhteen päättymiseen saakka.

Hakemuksen tullessa käsittelyyn, työttömyyskassa tulee tarkistamaan, että jäsenmaksut on asianmukaisesti hoidettu. Jos jäsenmaksuissa on puutteita, saatetaan hakemuksen käsittely jäädyttää ja kassa lähettää puuttuvista jäsenmaksuista laskun. Tällainen tilanne aina ikävästi viivästyttää päivärahan maksatuksen aloittamista ja se on vältettävissä, kun itse pitää huolen jäsenmaksuistaan.

Jäsenmaksu maksetaan kaikesta ansiotulosta, myös maatöistä

Merimies-Unionin jäsenmaksu on 1,55 prosenttia veronalaisesta ansiotulosta. Jäsenmaksujen perinnän merityöstä hoitaa pääasiassa työnantaja. Maatyöstä jäsenmaksua ei peritä automaattisesti. Mikäli olet esimerkiksi lomautettu, mutta teet maissa töitä silloin tällöin, tulee sinun maksaa myös tuosta palkkatulosta jäsenmaksu.

Merimies-Unionin jäsenrekisterin yhteystiedot

Jäsenmaksuasioissa neuvoo lisää Merimies-Unionin jäsenrekisteri:
puhelin +358 9 6152 0290 (ma-pe klo 9-12 ja 13-15)
sähköposti: jasenrekisteri@smu.fi