Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

14.5.2020

Laivaliikenteen lipunmyynti avataan - työmatkustus ja muu välttämätön henkilöliikenne laivoilla sallitaan 14.5.2020 lähtien

Laivaliikenteen lipunmyynti avataan. Lippuja saa myydä kaikille, joilla on maahantulo-oikeus. Maahantulon edellytykset tarkistetaan satamassa. Schengen-alueen sisärajoilla sallitaan työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne 14.5.2020 lähtien.

Matkustus Suomen ja Ruotsin välillä helpottuu


Matkustus Ruotsin ja Suomen välillä helpottuu 14.5.2020 lähtien. Ruotsista pääsee laivoilla jälleen Suomeen, kun paluuliikenteen lisäksi työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne maiden välillä sallitaan.

Tukholman ja Turun väliselle laivareitille on alettu myydä matkustajille lippuja. Viime viikot on reitillä kulkenut ainoastaan rahti. Rajoituksia on yhä voimassa. Risteilyitä tai vapaa-ajan matkustusta ei vielä sallita.

Viking Line


Viking Line sallii jälleen välttämättömän henkilöliikenteen laivoillaan 14.5.2020 alkaen. Linjaus perustuu hallituksen 4.5.2020 tekemään päätökseen helpottaa porrastetusti koronaan liittyviä rajoituksia. Rajoitukset ovat voimassa 31.5.2020 asti.

Viking Linen seitsemästä aluksesta neljä liikennöi (M/s Amorella, M/s Viking Grace, M/s Gabriella ja M/s Rosella) Suomen, Ruotsin ja Ahvenanmaan sekä Viron välillä. Suomen mantereen ja Ahvenanmaan välillä voi edelleen matkustaa normaalisti.

”Olemme iloisia, että matkustusrajoituksia on asteittain alettu purkaa.  Sallimalla välttämätön matkustus naapurimaiden välillä ylläpidetään yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja, mikä on erittäin tärkeää. Voimme toivoaksemme palata normaaliin liikennöintiin jo kesän korkeasesongiksi”, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoo yhtiön tiedotteessa.

”Odotamme lähimatkailun suosion kasvavan.  Matkustus kohteisiimme halki kauniin saariston tulee uskoaksemme kokemaan renessanssin.”

TallinkSilja


Työmatka- ja muu välttämätön liikenne alkaa 14.5.2020 lähtien Suomen hallituksen 4.5.2020 tekemän päätöksen mukaisesti työmatkaliikenne, muu välttämätön liikenne sekä Suomen kansalaisten paluu Suomeen voidaan aloittaa jälleen torstaina 14.5.2020.

Tallink avasi lipunmyynnin 5.5.2020 matkustajille, joilla on tarve matkustaa Suomeen. 

”Olemme tyytyväisiä Suomen hallituksen päätökseen, jonka johdosta monet Suomessa työskentelevät virolaiset voivat palata töihin tai perheensä luokse ensi viikosta lähtien. On selvää, että virustilanteen parantumisen myötä meidän on aloitettava talouden ja työelämän uudelleen käynnistäminen”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Nõgenen mukaan Tallinkin ja Silja Linen laivat ovat valmistautuneet palvelujen asteittaiseen turvalliseen palauttamiseen, ja valmiina aloittamaan liikennöinnin turvallisesti.

”On selvää, että matkustajien lukumäärä ei ole sama kuin ennen kriisiä, eivätkä kaikki laivamme palaa heti kaikille reiteille. Suomen hallituksen päätös on pieni askel eteenpäin ja me täällä Tallinkissa synkronoimme tietysti omat askeleemme hallitustemme päätösten mukaan”, Nõgene lisäsi.

Matkustajat, joiden on matkustettava Suomeen työn puolesta tai muista välttämättömistä syistä sekä Suomeen palaavat kansalaiset, voivat ostaa matkalippuja Virosta ja Ruotsista Suomeen 14.5.2020 alkaville lähdöille Tallink-konsernin laivoille.

Finnlines


Matkustaminen yleisten rajaliikenteen linjausten mukaisesti on sallittua myös Finnlinesin aluksilla 14.5.2020 alkaen. Finnlinesin aluksia liikennöi säännöllisesti esimerkiksi Helsingin Vuosaaresta Saksaan eri satamiin.

Finnlines jatkaa matkustajien kuljettamista viranomaisten päätösten ja ohjeistuksien mukaisesti ja varmistaa omalta osaltaan ihmisten kotiinpaluun sekä välttämättömien matkojen toteutumisen. Ennen kuin lähdet matkalle, varmista että voit matkustaa kohdemaahan.

Suomen rajaliikenteen rajoitukset jatkuvat satamissa 14.6.2020 asti.