Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

3.6.2019

Yritystuista karsitaan 100 miljoonaa euroa, yksityiskohdista päätös vasta syksyllä


Maan hallitusohjelma julkistettiin 3.6.2019 Helsingissä. Hallitusohjelmaan on kirjattu, että hallitus asettaa työryhmän laatimaan ehdotuksen yritystukia koskevista 100 miljoonan euron vähennyksistä vuoden 2023 tasolla syksyn budjettiriiheen mennessä. Mikäli vähennyksistä ei päästä yksimielisyyteen, alennetaan kaikkia yritystukia niiden kustannusten suhteessa. Tarkastelu pyritään tekemään myös verotukien osalta mahdollisimman tasaisesti ottaen huomioon toteutuksen tarkoituksenmukaisuus. Näin ollen tilanne merenkulun tukien osalta jäi edelleen avoimeksi.

Merenkulun tukien tulevaisuus jäi kellumaan

Tuleva pääministeri Antti Rinne totesi hallitusohjelman julkistustilaisuudessa 3.6.2019 yritystukiin kohdistuvista 100 miljoonan euron leikkauksista seuraavasti:

”Se on kirjattu sillä tavalla, että haetaan kohdennettuja leikkauksia tai siirtoja yritystuista, joko siirtoja toiseen käyttöön tai sitten leikkauksia puhtaasti. Ja jos ei päästä yhteisymmärrykseen siitä, että ne kohdennettuna toteutetaan, niin se on juustohöylä kaikille yritystuille.