Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Medlemstjänst
Näytä alasivut

30.8.2019

Kuljetusliitot KL tuomitsee Postin työehtoshoppailun

Valtionyhtiö Posti ilmoitti 29.8. siirtävänsä pakettilajittelunsa Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen piiriin 1.11.2019 lukien. Työehtoshoppailun seurauksena pakettiliiketoiminnassa noin 700 työntekijän ja toimihenkilön työehdot heikkenevät ja palkka alenee keskimäärin 30 %, enimmillään jopa 50 %.

Kuljetusliitot KL ry tuomitsee jyrkästi Postin toimet ja vaatii omistajaohjauksen puuttumista asiaan. Työehtoshoppailulle on laitettava piste. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ilmoitettua ensi viikon työtaistelusta Postin vuokratyöntekijöitä ryhdyttiin painostamaan välittömästi lakon murtotoimiin. Tämä on täysin moraalitonta, eikä sitä voi hyväksyä.

- Kuljetusliitot KL pitää Postin toimintaa moraalittomana ja valtionyhtiölle sopimattomana. Kuljetusliitot KL onkin valmis tarvittaessa harkitsemaan toimia, joilla tuetaan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n taistelua Postin työntekijöiden työehtojen alentamista vastaan, toteaa KL ry:n puheenjohtaja Simo Zitting.

Kuljetusliitot KL ry:een kuuluvat SAK:n kuljetusalan ammattiliitot Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry, Suomen Merimies-Unioni SMU ry ja Rautatiealan unioni RAU ry.

KL ry perustettiin 24.5.2018 edistämään ja kehittämään liittojen keskinäistä yhteistoimintaa ja tehostamaan kaikin mahdollisin tavoin niiden itsenäisesti harjoittamaa edunvalvonta- ja sopimustoimintaa.

Simo Zitting
puheenjohtaja
Suomen Merimies-Unioni

Heidi Nieminen
puheenjohtaja
Posti- ja logistiikka-alan unioni

Marko Piirainen
puheenjohtaja
Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT

Tero Palomäki
puheenjohtaja
Rautatiealan Unioni RAU