Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

1.5.2020

Torvet soimaan 1.5.2020 klo 12! Vappupäivänä muistetaan merenkulkijoiden arvokasta työtä yhteiskuntamme hyväksi

 

Laivat ympäri maailman satamien soittavat 1.5. klo 12 sumutorveaan merkkinä merenkulkijoiden työn arvostuksesta koronakriisin aikana.


Suomen tuonnista ja viennistä lähes 90 prosenttia kulkee meritse, Suomi on tässä suhteessa saari. Kiitos merenkulkijoiden arvokkaan työpanoksen yhteiskuntamme pysyy toimintakelpoisena, myös koronaepidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa. Toimivat merikuljetukset takaavat, että kaupoissa riittää ruokaa, apteekeissa lääkkeitä ja teollisuudella on tarvitsemansa raaka-aineet.

”Merenkulkijoiden merillä tekemä työ pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä, vuoden jokaisena päivänä. Koronaviruspandemian aikana tämän tärkeän työn merkitys on korostunut entisestään.”

Kansainvälinen kuljetustyöntekijöiden liitto (ITF) ja Varustamoiden kansainvälinen kattojärjestö (ICS) järjestävät vappupäivänä 1.5 kampanjan, jossa laivat ympäri maailman soittavat torveaan merkkinä merenkulkijoiden työn arvostuksesta vaikeina aikoina. Globaalissa tempauksessa on mukana laivoja maailman eri satamissa Itämereltä Tyynellemerelle saakka. Torvensoitto on osa kampanjaa, joka kulkee nimellä Heroes At Sea ja sitä voi seurata somessa tunnisteella #HeroesAtSeaShoutout.

Maailman merillä seilaa 1,2 miljoona merenkulkijaa. Heidän työolojensa turvaaminen, mukaan lukien miehistönvaihtojen sujuvuus, on poikkeusolojen aikana ensiarvoisen tärkeää. Suomessa hallitus onkin linjannut suuren osan merialoilla työskentelevistä henkilöistä yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstöön. Laivaliikenteen jatkuvuus on välttämätöntä yhteiskunnan toimivuuden kannalta.

Alla Merimies-Unionin jäseniä, jotka ovat hoitaneet Suomen kuljetuksia laivalla ja satamassa korona-pandemian aikana.

Yllä olevaa kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan videon:

Seafarers Supporting Global Trade during the COVID-19 Pandemic

We invite you to share the video with your communities. Join in and post a support message using #HeroesAtSeaShoutout

Suomalaiset laivat ja merimiehet turvaavat Suomen huoltovarmuuskuljetukset korona-epidemiassa. Katso video kuvaa klikkaamalla.