Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

2.9.2020

Tallink ilmoitti uusista sopeutustoimista: lomautukset koskevat lähes kaikkia TallinkSiljan 1 200 työntekijää Suomessa

Suomen Tallink Silja Oy:ssä on parhaillaan käynnissä mittavia maa- ja merihenkilöstön lomautuksia, jotka jatkuvat koko- tai osa-aikaisina toistaiseksi. Lomautukset koskevat lähes kaikkia Tallink Siljan Suomen noin 1 200 työntekijää, niin maaorganisaatiossa kuin Suomen lipun alla operoivilla kahdella laivalla eli M/s Silja Serenadella ja M/s Baltic Princessillä. Lomautukset jatkuvat koko- tai osa-aikaisina toistaiseksi.

– Alueemme pandemiatilanteen viimeaikainen paheneminen, kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat matkustusrajoituksiin ja matkustusohjeita koskeva sekalainen viestintä, ovat kaikki vaikuttaneet kielteisesti lipunmyyntiin viimeisen kolmen viikon aikana, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene yhtiön tiedotteessa.

Tallink Silja ilmoitti perjantaina 28.8.2020 jättävänsä Suomen lipun alla purjehtivan M/s Silja Serenaden rantaan ja korvaavansa aluksen miehistön virolaisella M/s Baltic Queenilla. Myös Turun linjalla purjehtivalla M/s Baltic Princessillä on käynnissä lomautuksia ja alusta on operoitu pienemmällä miehistöllä.

Keskiviikkona 2. syyskuuta saapuneen uutisen myötä TallinkSiljan yt-neuvottelut laajentuvat Suomessa koskemaan myös maaorganisaation työntekijöitä. Tämän lisäksi yhtiö ilmoitti, että Tallink aloittaa tällä viikolla Virossa ja Latviassa noin 1 300 työntekijää koskevat yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa irtisanomisiin.

Kaiken kaikkiaan Tallinkin yt-neuvotteluiden piirissä on noin 2 500 työntekijää Suomessa ja Baltiassa.