Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

9.1.2022

Seuraa Nesteen tankkilaiva M/t Jatulin matkaa Korean telakalta Afrikan ympäri Suomeen

Suomen lipun alle on saapunut kaksi uutta Nesteen tankkilaivaa: M/t Jatuli ja M/t Jaarli. Aluksilla on täysin suomalainen miehistö ja niiden miehityksestä vastaa OSM Ship Management Finland.

M/t Jatuli saapui Suomen kauppalaivastoon 2. joulukuuta 2021, kun aluksen lipputankoon nostettiin Suomen lippu Ulsanissa, Korean telakalla (Hyundai Heavy Industries Co. Ltd.).

Valmistumisen ja luovutuksen jälkeen tankkilaiva lähti Koreasta matkalle kohti koti-Suomea 7.12.2021. Tammikuun alussa alus oli parhaillaan kiertämässä Etelä-Afrikkaa. 9. tammikuuta Durbanin edustalla.

Aluksen mielenkiintoisesta matkasta Koreasta Etelä-Arfikan kautta Suomeen twiittaa miehistön jäsen, yt-matruusi Tommy Björklund. Valokuvat ja tunnelmat matkan varrelta ovat laadukkaita ja mielenkiintoista luettavaa. Tosielämää mereltä on tänäkin päivänä varustautuminen merirosvojen torjuntaan. Merimiesperinteitä on kunnioitettu päiväntasaajan kasteessa.

Tunnelmia ja mietteitä M/t Jatulilta löydät twitteristä nimellä: Tommy Björklund. Käy siis seuraamassa!

Lisää matkasta myöhemmin kevään Merimies-lehdessä, kun M/t Jatuli on saapunut Suomeen.

Jatulin sisarlaiva M/t Jaarli lähti matkaan Korean telakalta syyskuun lopussa 2021 ja on saapunut jo Itämerelle. Tankkilaiva kuljettaa tällä hetkellä tuotteita Venäjän Primorskin (Koivisto), Hollannin Rotterdamin välillä (Nesteen jalostamo) ja Porvoon välillä.

OSM Management Finland kotisivut