Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

15.1.2024

SAK ja STTK kutsuvat mielenosoitukseen 1.2.2024 hallituksen heikennyksiä vastaan

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK kutsuvat koolle STOP nyt! -mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan torstaina 1. helmikuuta. Mielenosoitus järjestetään Helsingin Senaatintorilla klo 12.00–14.00.
 

Merimies-Unionin jäseniä kehotetaan osallistumaan Helsingin Senaatintorilla järjestettävään STOP nyt!-mielenilmaukseen 1.2.2024 kello 12-14.00.

Mielenilmaukseen osallistuminen tapahtuu työntekijän oman mahdollisen vapaan/vapaavuoron puitteissa.

Ilmaiset bussikuljetukset

Pääkaupunkiseudulla asuvia suositellaan saapuvan Senaatintorille julkisilla liikennevälineillä.

SAK järjestää mielenosoitukseen myös ilmaisia bussikuljetuksia eri puolilta Suomea, jotta mahdollisimman moni voi osallistua.

Bussikuljetukset ovat maksuttomia ja niihin pitää ilmoittautua etukäteen tästä linkistä.

Kun olet valinnut ilmoittautumislomakkeessa ammattiliittosi tai edustamasi organisaation, saat esille kaikki reitit. Kun olet valinnut reitin, saat esille pysäkit ja aikataulun. Ilmoittautuminen vahvistetaan vasta tämän jälkeen. Kaikille ilmoittautuneille varataan automaattisesti myös paluukuljetus, joka lähtee mielenosoituksen jälkeen.

Bussireiteillä käytetään tarvittaessa ABC-liikenneasemien linja-autopysäkkejä.

Ammattiliitot ja palkansaajakeskusjärjestöt ovat osallistuneet hallituksen asettamiin kolmikantatyöryhmiin ja keskustelutilaisuuksiin sekä tuoneet eduskuntakuulemisissa esiin, miten raskaasti päätökset osuvat ihmisiin ja toisaalta, miten vähäiset työllisyys- ja säästövaikutukset osalla toimista on.  

Tämän vuoksi SAK ja STTK kutsuvat mukaan mielenosoitukseen kaikki hallituksen politiikasta huolissaan olevat kansalaiset ja kansalaisjärjestöt. Järjestöt haluavat lähettää yhdessä työelämää ja suomalaisten hyvinvointia heikentävälle hallitukselle viestin: uudistusten valmistelussa on painettava jarrua. 

- Ensimmäiset työttömiin osuvat heikennykset ovat tulleet voimaan ja hallitus valmistelee jo seuraavia. Irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä ja lakko-oikeuden rajoittaminen ovat jo nurkan takana. Työelämäoikeuksien heikentäminen avaa portit laajalle eriarvoisuuden lisäämiselle suomalaisessa yhteiskunnassa, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo. 

SAK:n ja STTK:n jäsenliitot osallistuvat mielenosoitukseen omien päätösten mukaisesti. 

- Hallituksen työelämää koskevat uudistukset ovat puhtaasti ideologisia vailla mitään todennettuja työllisyys- tai talousvaikutuksia. On suorastaan käsittämätöntä, että hallitus sivuuttaa arviot uudistusten vaikutuksista ja kansalaisten mielipiteen, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toteaa.  

Muualta Suomesta saapuville mielenosoittajille järjestetään maksuttomia bussikuljetuksia maakuntakeskuksista. Torilla on tarjolla myös ruokaa ja ohjelmaa. Mukaan on jo ilmoittautunut useita kansalaisjärjestöjä. 

Katso lisätietoja.