Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

13.12.2023

Merimies Mikko Munck: taistelemme perusoikeuksien ja sananvapautemme puolesta!

Savonlinnalainen merimies, Roteva-hinaajan päällikkö, Mikko Munck tukee täysin rinnoin Merimies-Unionin torstaista 14.12.2023 poliittista mielenilmausta.

- Ammattiyhdistysliike on olemassa sitä varten, että puolustamme oikeuksiamme ja työntekijöiden työehtoja. Suomen hallitus on tekemässä leikkauksia ja toimia, joiden voi katsoa kohdistuvan tällä hetkellä jopa kansalaisten perusoikeuksiin, Mikko Munck toteaa.

Työehtoja heikennetään minkä sielu sietää

Suomen hallitus pyrkii tasapainottamaan Suomen julkisen talouden tasapainoa, eli valtion velkaantumista, äärimmäisen kovilla keinoilla.

- Valtion velkaa on myös muilla valtioilla, Munck nostaa vielä kerran esiin.

Orpo-Purran hallitus ei halua kuunnella palkansaajapuolen ääntä. Viestit menevät kuuroille korville.

- Työntekijöiden työehtoihin koitetaan tehdä niin paljon heikennyksiä kuin sielu sietää.

SAK:laisten ammattiliittojen vuorokauden mittainen poliittinen mielenilmaus 14.12.2023 järjestetään, koska ammattiliitot eivät hyväksy hallituksen suunnittelemia työlakien uudistuksia ja sosiaaliturvan heikennyksiä.

Savonlinnalainen merimies Mikko Munck on valmiina taisteluun – ja tarvittaessa jopa vielä pidempäänkin - suomalaisten palkansaajien ja kaikista heikoimmassa asemassa olevien toimeentulon ja tulevaisuuden puolesta.

Suomi matkalla kohti autoritääristä yhteiskuntaa

- Olemme matkalla autoritääristä yhteiskuntamallia, jossa kaikkea kontrolloidaan ja rajoitetaan, Mikko Munck toteaa.

Viimeisin niitti lakko-oikeuden rajoitusyrityksen päälle on sananvapauden rajoittaminen.

- Koitetaan hiljaisesti vaikuttaa siihen (KHO:n 11.12.2023 päätös), ettei kukaan enää uskalla puhua ja sanoa yhtään mitään. Ihmisiä koitetaan vaientaa. Tätä en hyväksy – eikä moni muukaan merimies.

- Meidän on noustava taisteluun perusoikeuksiemme puolesta, merimies Mikko Munck lähettää kylmät terveiset Saimaan rannalta.

Merimies-Unionin Sisä-Suomen osaston Mikko Munck (vas.), Kalle Vasara ja Eino Leppänen ovat valmiina taisteluun työehtojen sekä sananvapauden puolesta.