Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

21.4.2017

Merimies-lehti: Asiaa sopimuksista ja tukikateudesta

Tuore Merimies-Sjömannen-lehti on matkalla painosta lukijoille. Lehden (2/2017) sähköinen versio on jo nyt luettavissa näiltä sivuilta.

Merimies-lehdessä kerrotaan Merimies-Unionin pienille sopimusaloille tehdyistä työehtosopimuksista.

Unioni on käynyt koko alkuvuoden työnantajien kanssa neuvotteluita, joiden tuloksena on saatu solmittua sopimuksia kotimaanliikenteen sopimusaloille
Sopimukset vastaavat pitkälti Unionin pääsopimusalojen (ulkomaanliikenteen kauppa-alukset, ulkomaanliikenteen matkustaja-alukset) ratkaisuja.

Lehden painoon mennessä avoinna Suomen Lauttaliikenteen maantielauttoja koskeva sopimus sekä Saaristovarustamon yhteysalussopimus olivat avoinna. 
Ne eivät ole vieläkään syntyneet. Näin ollen Suomen Saaristovarustamo Oy:n yhteysaluksia ja Suomen Lauttaliikenne Oy:n maantielauttoja uhkaa työtaistelu.

Lehden pääkirjoituksessa kummastellaan sitä, miten matkailu- ja ravintola-alan yritysten etujärjestö MaRa ry suuntaa loputtomasti energiaa Suomen matkustaja-autolauttaliikenteen kampittamiseen. MaRan kampanja ”viihderisteilyjä” vastaan on jatkunut; viimeksi tällä viikolla MaRan toimitusjohtaja vaati mielipidekirjoituksessaan matkustaja-autolauttojen tukien leikkaamista (Kauppalehti 20.4.).