Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

12.6.2019

Merimiehet hoitavat Suomen kuljetukset - katso videot laivoilta

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.


Pienet suomalaiset varustamot ja niiden Suomen lipun alla seilaavat alukset toimivat tärkeinä teollisuuden raaka-aineiden kuljettajina ja pitävät tehtaiden pyörät pyörimässä. Suomen lipun alla seilaavat alukset ovat tärkeä osa suomalaista huoltovarmuutta.

Suomen lipun ja tonniston ohella suomalainen merimiestyö ja merimiesosaaminen on huoltovarmuuskysymys. Suomi on saari ja lähestulkoon kaikki tavarat – myös elintarvikkeet – kuljetetaan maahamme laivoilla. Suomessa on oltava kotimaista merimiesosaamista, jota tulee ylläpitää ja kasvattaa. Merenkulku tarjoaa erilaisia ammatteja laivan kannelta keittiöön, eli byssaan ja konehuoneeseen sekä komentosillalle.

Rederi Ab Nathalien (RABN) -varustamon M/s Nathalie on Prima Shippingin rahtauksessa. Nathalie on saapunut Inkooseen lastaamaan kyytiin sepelimursketta, joka kuljetetaan Viroon rakennusaineeksi. Suomeen kuljetetaan takaisin esimerkiksi raakapuuta. M/s Nathalien kyydissä kuljetetaan myös erilaisia projektilasteja Itämerellä.

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.


Hietasen satamaan säännöllistä linjaliikennettä ajaa Transfennican rahtauksessa oleva Suomen lipun alla seilaava M/s Bore Bank, joka kuljettaa Itämeren yli Saksaan kontteja, trailereita, paperirullia ja kemikaalitankkeja.

Kotkassa sijaitseva Hietasen satamanosa on keskittynyt RoRo-lasteihin. Hietasesta löytyy myös autoterminaali. Päivittäiset linjaliikenneyhteydet Euroopan pääsatamiin palvelevat tavaravirtojen nopeaa kulkua. Hietasessa on kaikkiaan 10 laituripaikkaa.

Hietasen sataman vieressä sijaitsee myös Sunilan tehdas. Sunilassa valmistetaan erilaisia havusellulaatuja, mäntyöljyä, tärpättiä sekä ligniiniä. Ligniinin käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja tulevaisuudessa siitä voidaan tehdä esimerkiksi hiilikuitua, jota voidaan käyttää esimerkiksi auto- ja lentokoneteollisuudessa.