Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

12.4.2017

Työntekijäjärjestöt yhteysaluksia ja maantielauttoja uhkaavasta työtaistelusta

Suomen Laivanpäällystöliitto – Finlands Skeppsbefälsförbund ry

Suomen Konepäällystöliitto – Finlands Maskinbefälsförbund ry

Suomen Merimies-Unioni SMU ry - Finlands Sjömans-Union rf

 

Lehdistötiedote                                                                                  12.4.2017

 

Saariston yhteysaluksia ja maantielauttoja uhkaa työtaistelu

 

Merenkulun työntekijäjärjestöt, Laivanpäällystöliitto, Konepäällystöliitto ja Merimies-Unioni, ovat neuvotelleet jo usean kuukauden ajan Suomen Lauttaliikenne Oy:n ja Suomen Saaristovarustamo Oy:n kanssa uudesta yhdistetystä työehtosopimuksesta, jolla korvattaisiin helmikuun lopussa 2017 päättyneet saariston yhteysaluksia ja maantielauttoja koskevat erilliset työehtosopimukset. Neuvotteluissa on päästy varsinaisen työehtosopimuksen osalta pitkälle. Sen sijaan yhteistä näkemystä ei olla saavutettu Suomen Lauttaliikenne Oy:n maantielautoilla noudatettavista uusista takuupalkkataulukoista.

Suomen Lauttaliikenne Oy:n pyrkimyksenä on ollut saada maantielautoilla aikaan uusien työntekijöiden osalta 20-30 prosentin suuruiset työvoimakustannussäästöt, jotka toteutuisivat käytännössä uusien työntekijöiden palkkoja leikkaamalla. Laivanpäällystöliitto, Konepäällystöliitto ja Merimies-Unioni taas eivät ole olleet valmiita näin mittaviin leikkauksiin, vaan ne ovat esittäneet maltillisempia, pitkän siirtymäjakson aikana toteutuvia säästöjä.

Jos osapuolet eivät pääse neuvottelutulokseen ennen perjantaita 28.4.2017, Suomen Saaristovarustamo Oy:n yhteysaluksilla ja Suomen Lauttaliikenne Oy:n maantielautoilla alkaa aamulla klo 6 työtaistelu.  Se pysäyttäisi yhteysalukset ja maantielautat satamaan ja laituriin. Mahdollisen työtaistelun aikana tapahtuvista hätä- ja pelastuskuljetuksista sovitaan erikseen.

 

Lisätietoja:

Johan Ramsland, toiminnanjohtaja, Laivanpäällystöliitto, puhelin 040 6672227

Robert Nyman, toiminnanjohtaja, Konepäällystöliitto, puhelin 050 4542767

Simo Zitting, puheenjohtaja, Merimies-Unioni, puhelin 0400 813079