Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

22.9.2020

Matkailun monet kasvot -mielenilmaus eduskuntatalon edessä torstaina 24.9.2020 klo 14.00

Kutsumme kaikki matkailualan ammattilaiset Eduskuntatalon portaille Matkailun monet kasvot -mielenilmaukseen torstaina 24.9.2020 klo 14.00 alkaen. Laita sana kiertämään ja pyydä kollegasi myös mukaan!

Kyseessä ovat myös Merimies-Unionin jäsenistön työpaikat, joten kaikki kiinnostuneet mielenilmaukseen mukaan!

Kokoonnumme Eduskuntatalon portaille alan yhtenäisenä rintamana ja osoitamme kuinka tärkeä ja monipuolinen toimiala matkailuteollisuus on. Matkailu ei ole matkustajille vain 'hupimatkailua', kuten maamme poliittinen johto antaa ymmärtää, vaan se on monelle suomalaiselle työn edellytys ja henkisen hyvinvoinnin lähde. Matkailu on tärkeä työllistäjä eri puolilla maatamme ja se tuo leivän pöytään sadoille tuhansille suomalaisille.

Mielenilmauksessa vaadimme, että matkustamisesta puhutaan kiihkottomasti ja faktaperäisesti ja että alan demonisointi ja vähättely lopetetaan.

Jos tuotte mukananne banderolleja/kylttejä, iskulauseitamme ovat

KYLLÄ vastuulliselle matkustukselle
KYLLÄ turvalliselle matkustukselle
KYLLÄ turvallisille kansainvälisille tapahtumille
KYLLÄ yhteistyölle
KYLLÄ yrittäjyydelle
KYLLÄ työlle
KYLLÄ arvostukselle

Mielenilmauksen kulku

kokoontuminen Eduskuntatalon portailla torstaina 24.9.2020 klo 14.00

- Bussien ohiajo torvia soittaen
- Matkailualan Ääni
- Sana on vapaa

Toiveena on, että pukeudutte Suomen väreihin, joko siniseen, valkoiseen tai sinivalkoiseen.

Toivomme, että myös mahdollisimman moni kuljetusyhtiö osallistuu mielenilmaukseen tuomalla bussit Eduskuntatalon ohiajoon. Järjestelyt bussien osalta ovat seuraavat. Bussit saapuvat Mannerheimintietä pohjoisesta suunnaten Eduskuntatalolle klo 14.10–14.25. Eduskuntatalo ohitetaan torvia soittaen. Paikalta poistutaan reittiä Pohjoinen Rautatiekatu - Arkadiankatu, josta palataan takaisin Mannerheimintielle ja ohitetaan toiseen kertaan Eduskuntatalo torvia soittaen. Tämän jälkeen bussit ajetaan pois kaupungista tai halukkaat voivat jättää bussin parkkiin ja osallistua mielenilmaukseen jalkaisin.

Pyydämme kaikkia osallistujia tekemään ilmoittautumisen joko Facebookin tapahtumasivulla https://www.facebook.com/events/2755337791455345 tai osoitteessa https://webropol.com/s/mielenilmaukseenilmoittautuminen. Webropolissa voi ilmoittaa useamman henkilön yhdellä lomakkeella.

Ohiajoon osallistuvien tulee tehdä ennakkoilmoitus osoitteeseen smal@smal.fi viimeistään (huomenna) tiistaina 22.9. klo 14.00, jotta voimme ilmoittaa poliisille ajoneuvojen määrän.

Koronan vuoksi paikalle tulevien on huomioitava turvavälit, hyvä hygieniakäyttäytyminen, maskit ym. Paikalle saa tulla vain, mikäli on täysin terve. Tapahtuma on poliittisesti sitoutumaton. Osallistuessaan tapahtumaan, jokainen osallistuja on velvollinen omalta osaltaan käyttäytymään kaikkien lakien mukaisesti.

Tervetuloa!

Heli Mäki-Fränti
Toimitusjohtaja
Suomen matkailualan liitto ry SMAL
www.smal.fi