Suomen Merimiesunioni logo
Turvaposti
Jäsenpalvelu
Näytä alasivut

19.5.2020

LNG - turvallinen kuljetusketju -opas ilmestynyt (Työturvalisuuskeskus)

ttk.fi/files/7320/LNG_turvallinen_kuljetusketju_2020201.pdf

Tänä päivänä LNG:n käyttö uutena polttoaineena on lisääntynyt ja tulee vielä lisääntymään tulevaisuudessa. Tarve tällaiselle ohjeelle tunnistettiin Kuljetus- ja logistiikka-alan toimialaryhmissä ja me haluamme auttaa työpaikkoja.

Työturvallisuudesta huolehtiminen kuuluu kaikille, perehdytys oikeisiin työtapoihin on tärkeää ja sen vuoksi työpaikoilla tarvitaan tietoa. Oikeat turvallisuusratkaisut ja toimintatavat mahdollistavat turvallisen työn tekemisen kaikissa olosuhteissa.

Tässä ohjeessa on lyhyesti kerrottu LNG:stä, mitä se on ja miten sitä kuljetetaan ja käytetään turvallisesti. Mitä terveysvaaroja on ja miten niiltä suojaudutaan. Jotta nestekaasu pysyy nestemäisessä koostumuksessa, on sen lämpötilan pysyttävä -162 asteessa, mikä aiheuttaa vaaraa sitä käsiteltäessä.

Ohjeessa on listattu riskejä kuljetusketjun eri vaiheissa, kuinka niihin voi varautua. Mitä toimenpiteitä turvallinen bunkraus vaatii ja kuinka toimitaan onnettomuustilanteessa. Ohjeen tavoitteena on antaa perustietoa LNG:n turvallisesta käsittelystä kuljetusketjun aikana.

 

Kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan opasta (PDF).