På Picknick-dagskryssning från Helsingfors till Tallinn med M/s Gabriella

- Vi hade stor brist på arbetskraft. Läget var precis detsamma som i restaurangbranschen i land: det finns inte tillräckligt med personal och det är svårt att hitta speciellt kockar och servitörer, berättar Leena Koskinen, restaurangchef, och Tuula Luokkanen, arbetstidslogistiker på Viking Lines M/s Gabriella.

- Vi hade stor brist på arbetskraft. Läget var precis detsamma som i restaurangbranschen i land: det finns inte tillräckligt med personal och det är svårt att hitta speciellt kockar och servitörer.

Enligt Koskinen och Luokkanen behöver man nu locka en ny generation till branschen.

- De senaste två åren har folk hittat många andra jobb. Det behövs en ny generation till fartygen – och den gamla personalen behöver utan tvekan också komma tillbaka till fartygen.

Viking Lines M/s Gabriella och M/s Amorella turades under sommarsäsongen om att göra picknick-dagskryssningar mellan Helsingfors och Tallinn.

I bilden restaurangchef Leena Koskinen i den soliga Tallinn.