Pohjoismaisilta kuljetustyöntekijöiden ammattiliitoilta täysi tuki Ukrainalle

Ukrainan merimiesliiton (MTWTU - Marine Transport Workers Trade Union of Ukraine) puheenjohtaja Oleg Grygoriuk oli NTF:n Helsingin kongressin kunniavieras. Puheenjohtaja Grygoriuk kertoi Ukrainan sodasta ja liittonsa työstä sekä avustamisesta sodan jaloissa oleville ukrainalaisille sekä merimiehille. Ukrainan merimiesliitto on tarjonnut konkreettista apua, lääkärikäyntejä, koulutusta sekä kuljettanut sodan jaloista pois paikallisia.

Ukrainan merimiesliitto edustaa tänä päivänä yli 52 000 ukrainalaista merimiestä, jotka työskentelevät eri laivoilla ympäri maailman. Myös suomalaisilla laivoilla työskentelee joitakin ukrainalaisia merimiehiä.

- Autamme päivittäin merimiehiä Ukrainan sodan tuomien haasteiden kanssa, puheenjohtaja Oleg Grygoriuk kertoo.

(Grygoriukin tarkempi haastattelu julkaistaan sen valmistuttua myöhemmin Merimies-Unionin kotisivuilla.)

Ukrainan merimiesliiton puheenjohtaja Oleg Grygoriuk sanoi, että sodasta on haastavaa puhua, mutta tästä huolimatta hän jaksoi kertoa pohjoismaisten ammattiliittojen edustajille tilanteesta. Ukrainalainen mentaliteetti on koodattu myös merimiesteliiton puheenjohtajaan: periksi ei anneta - ja hymyäkin löytyy maailman kamalimmassa tilanteessa: sodassa.

Kongressiväki antoi seisten aplodit Ukrainan merimiesliiton puheenjohtajalle ja liikuttava hetki tallentui kaikkien mieliin. Ukrainan merimiesliiton puheenjohtaja otti nöyränä kiitokset vastaan ja oli liikuttunut kansansa sekä merimiesten saamasta tuesta pohjoismaisilta ammattiliitoilta.