Satamavalvojat ovat sataman tietotoimisto

Naantalin sataman portinvartijana toimii satamavalvoja Poppe Heinonen, joka on yksi Naantalin 10 satamavalvojasta. Satamavalvojien väliaikainen ”valvomo” on satamaan johtavan pääportin vieressä. Satamaterminaaliin valmistuu uudet sosiaalitilat ensi syksyksi, jonne satamavalvojat siirtyvät ja nykyinen evakkopiste pääportilla jää varapaikaksi. Satamavalvojat seuraavat ja tunnistavat jokaisen satamaan saapuvan tai sieltä lähtevän ajoneuvon.

- Satamavalvojat hoitavat sataman kulunvalvontaa ja myönnämme kulkuluvat satamaan sekä hallinnoimme kulunvalvontaohjelmaa. Suoritamme satamassa laaja-alaisesti muutakin kulunvalvontaa ja opastamme ihmisiä.

Satamavalvojat suorittavat myös satamaan saapuvien laivojen liikenteenohjaamista ja määräävät laituripaikkoja.

- Laituripaikat jaetaan tiettyjen sääntöjen mukaan. Niistä vastaan liikennepäällikkö, mutta myös satamavalvojilla on aika paljon omaakin vastuuta, että mihin laivat laitetaan missäkin järjestyksessä.

- Satamavalvojat ovat aina olleet sataman tietotoimisto, joille soitetaan mitä erinäisimmistä asioista, joista opastamme. Pidämme satamassa silmät auki kulkiessamme ja hoidamme kaikenlaista poikkeamaraportointia.