Merimieslääkärintarkastus muodostanut pahan pullonkaulan

Pahaksi pullonkaulaksi laivatyön aloittamisessa on muodostunut merimieslääkärintarkastus, jossa ei ole ollut riittävästi lääkäreitä ja aikoja.

- Kun löydämme maista sopivia työntekijöitä, heidän tarvitsee käydä myös merimieslääkärintarkastuksessa, jossa on tällä hetkellä ihan hirveät ruuhkat, eikä niistä tahdo saada aikoja, M/s Gabriellan ravintolapäällikkö Leena Koskinen ja työaikalogistikko Tuula Luokkanen taustoittavat.

Tilannetta ei ole kuitenkaan jääty surkuttelemaan, vaan on ryhdytty tuumasta toimeen.

- Olemme olleet yhteyksissä suoraan kouluihin ja informoitu opettajia, jo laivalla aiemmin töissä olleita opiskelijoita ja heidän kavereitaan, että merillä olisi töitä tarjolla, ravintolapäällikkö Leena Koskinen ja työaikalogistikko Tuula Luokkanen kertovat.

- Väkeä on haettu paljon myös puskaradion kautta ja lähetetty viestiä, että jos on ”asenne” kunnossa, niin ei muuta kuin laivalla töihin, niin pistetään paperit kuntoon.

Myös somen kautta tehdään tänä päivänä paljon markkinointia, mutta Koskisen ja Luokkasen mielestä se ei pelkästään riitä.

- Työpaikkailmoituksia on laitettu menemään myös virallisia rekrytointikanavia pitkin ja lappuja ilmoitustauluille laivalla sekä kouluihin.

Koskinen ja Luokkanen ovat soitelleet merikoulujen lisäksi myös ravintolakouluihin, eri ammattioppilaitoksiin ja Haaga Instituuttiin.

- Olemme soitelleet sisämaahan aina Lahtea myöten ja olleet yhteyksissä Lappiin ja koittaneet kosiskella sieltä alan yrityksistä sesonkityöntekijöitä laivalle kesäksi töihin. Muutamia ”helmiä” työntekijöitä olemmekin onnistuneet hankkimaan jo sieltä, Koskinen ja Luokkanen kehuvat.