Työt voi tehdä monella tavalla

Jussi Mälkiää pidetään varustamobisneksessä hieman outona tapauksena. Teinipoikana Jussi lähti peruskoulun jälkeen messikalleksi FÅA:n M/s Clioon. Samoin aikoihin merenkulun johtotehtäviin tähdänneet ikätoverit kilpailivat paikoista kauppakorkeakouluihin ja teknillisiin yliopistoihin.

- Ajattelen ehkä hieman eri tavalla, eikä niistä ajatuksistani aina oikein innostuta. En kuitenkaan koe olevani mitenkään outo. Minulla on vankka merenkulkutausta ja väitän osaavani sen homman aika hyvin, Jussi Mälkiä naurahtaa.

Kun Mälkiän merimiesrekisteriä katsoo, niin mieleen tulee, että merenkulkubisneksen oudot linnut löytyvät aivan muulta kuin Meriauran komentosillalta. Jussi Mälkiältä löytyy merimieskokemusta 15 vuoden ajalta yli 30 laivasta. Lisäksi plakkarissa on perämiehen ja merikapteenin tutkinnot.

Kuva alla: "Tulevaisuuden polttoaineratkaisuja on monta. Kustannustehokkain on bioöljy. Sitten ovat uusiutuvalla energialla tuotetut polttoaineet kuten vety, ammoniakki ja vihreä metanoli. Nyt pitää rakentaa talous, jotta niiden käyttö olisi taloudellista", Jussi Mälkiä sanoo.