Talvimerenkulun erityisvaatimukset ja Suomen geopoliittinen asema

Europarlamenttiehdokas ja kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) uskoo, että EU:lla olisi tarjota paljon hyvää suomalaisille merenkulkijoille.

- EU-parlamentti voi päätöksillään edistää vihreää siirtymää ja sitä kautta parantaa Suomen vientiteollisuuden mahdollisuuksia. Oikeat päätökset avittavat työolojen yhteistä määrittelyä sekä koko Euroopan turvallisuutta ja huoltovarmuutta.

Viime EU-vaaleissa vuonna 2019 äänestysprosentti Suomessa oli vain runsaat 40. Sen jälkeen korona ja Ukrainan sota ovat muuttaneet Eurooppaa perin pohjin. Nukkuminen eurovaaleissa ei ole merenkulkijan eikä Suomen etu.

- Silloin muut päättävät puolestasi. Suomen äänen on syytä kuulua vahvasti EU-parlamentissa, jotta talvimerenkulumme erityisvaatimukset ja geopoliittinen asemaamme Venäjän karhun kainalossa ymmärretään, Suna Kymäläinen sanoo.

Kuva: Jukka-Pekka Flander

Saimaan kanavan rannalla asuva ja vuodesta 2011 eduskunnassa istunut Suna Kymäläinen perustelee ehdokkaaksi lähtöään mm. sillä, että Venäjään kohdistuva pakotepolitiikka on muuttanut rajusti itärajan alueiden elinoloja. Itä-Suomi tarvitsee Euroopassa puolustajansa.

- Liikenne on aina ollut lähellä sydäntäni, mutta nyt on myös turvallisuuspolitiikka. Kun Saimaan kanava on pois pelistä, korvaavien reittien löytäminen Itämerelle on tärkeää. Se ei pienellä rahalla eikä vaivalla onnistu. Tässä tarvitaan myös EU:n tukea.

Brysselissä ja Strasbourgissa kokoontuvassa EU-parlamentissa istuu 14 suomalaista edustajaa. Kokoomuksella ja vihreillä on molemmilla kolme paikkaa, SDP:llä, keskustalla ja perussuomalaisilla kaksi, vasemmistoliitolla ja RKP:llä kummallakin yksi.