Dannystä ja Armista digitaaliseen maailmaan

Auwo on 30-vuotisen työuransa aikana nähnyt työpaikkansa estradilla myös kaikki Suomen suurimmat viihdetaitelijat. Yksi mielenpainuva tehtävä oli M/s Sally Albatrossilla, kun Auwo pääsi ohjaamaan seurantaheittimellä valoja legendaarisessa Dannyn ja Armin laivashow’ssa.

- Kyllä se oli ainutlaatuinen show. Sen lisäksi että Danny on hyvä käsikirjoittaja, hän oli merkinnyt käsikirjoitukseen myös teknikoille tarkasti, miten show etenee ja mitä muutoksia pitää tehdä. Siinä teknikon oli helppo toimia, Auwo sanoo.

Auwon mukaan Danny teki kovan työn ja toi laivaviihteeseen ammattitaitoa ja ammattimaisuuden.

- Nykyään laivalla esiintyvät kaikki Suomen kovimmat artistit. Mieleen tulevat nyt äkkiseltään Matti ja Teppo ja Paula Koivuniemi. Parasta on vaikea yksilöidä, mutta kovat ovat kovia. Esimeriksi Finlanders ja Souvarit ovat aivan huippuja omassa genressään.

Vaikka laivojen estradeilla esiintyy vielä takavuosien suuria tähtiä, lavashow’n vaatima tekniikka on jo toisesta maailmasta. Enää ei Auwon tarvitse käsipelillä suunnata valoja lavalla esiintyviin taitelijoihin vaan show on siirtynyt täysin analogisesta digitaaliseen maailmaan.

- Omalla tavallaan työ on helpottunut. Nyt tarvitaan vähemmän ihmisiä, mutta digitaalisuus tuo myös omat vaatimuksensa. Kun kaikki ei kulje enää johtoa pitkin, pitää ymmärtää data- ja verkkopuolta sekä sen tuhatta muuta asiaa.

Auwolle ammattitaidon ylläpitäminen on jatkuva prosessi.

- Se onnistuu tutkimalla laitteiden manuaaleja, lukemalla alan lehtiä ja pitämällä viisaampia kollegoita aina mahdollisimman lähellä. Jokainen on aina jossakin parempi kuin joku muu. Kun muistaa tämän ja tarjoaa vastakaupaksi omat vahvuudet, niin asiat sujuvat.