Av-teknikon aamu

Laivan av-teknikko Perttu Nurmi aloittelee 10,5 tunnin työvuoroaan. Päivän ensimmäinen tehtävä on saattaa laivalla esiintynyt tangokuningas Kyösti Hietikko orkestereineen maihin.

Av-teknikko Nurmi jakaa työnsä kahteen osaan. Puolet on näkymätöntä, puolet näkyvää ja kuuluvaa.

- Päivällä teen näkymättömän työn. Huollan välineistöä, selvitän kokousryhmien asioita ja tarpeita, vastaan ja lähetän sähköpostia. Illalla ja yöllä miksaan bändien musiikin, säädän esiintymislavojen valot ja äänet. Se tuottaa elämyksiä silmille ja korville, Perttu Nurmi sanoo.

Vaikka Perttu Nurmi, 52, on seilannut jo kolme vuosikymmentä Viking Linen aluksilla, on Perttu Nurmi -niminen mies tuntematon punaisilla laivoilla. Jos sen sijaan kysyt henkilökunnalta tai jopa matkustajilta Auvoa tupla W:llä, niin vastaus tulee välittömästi leveän hymyn kera.

Auwo-nimi juontuu maista, Veikko Huovisen Kuikka-novellista. Siinä seikkaili isäntä Auvo Perttu. Auwo tuli Viking Linen M/s Mariellalle ja M/s Amorellalle soittamaan levyjä ohjelmatoimiston työntekijänä vuonna 1991. Ammattitaitoa löytyi, sillä nuori mies oli voittanut useita palkintoja kansallisissa DJ-kisoissa. Pikkuhiljaa työnkuva alkoi kuitenkin muuttua, Amorellalla kun ei ollut av-teknikkoa.