Seitsemän ravintolaa ja baaria

Finnlinesin uusilta laivoilta löytyy jopa seitsemän ravintolaa ja baaria: Fisherman’s Bistro, Cargo Buffet, Micke’s Wine & Dine, Barrel Bay Bar & Tapas, Under the Stars, Stellar Lounge ja Höyry – Spa Bar.

Kahvilat ja ravintolat on sijoiteltu aluksen kannelle 11 ja 12 ja ne jatkuvat yhtenä ketjuna läpi koko kerroksen. Keittiöt sijaitsevat aluksen keskellä suoraan ravintoloiden vieressä (huom! pääkeittiö kannella 10), joista tarjottavat on lyhyt sekä kätevä matka toimittaa tarjolle houkutteleviin vitriineihin.

Kuvassa alla: Kokki Rosalyn Kettunen ja keittiömestari Peter Palander laittavat ravintolaa tarjoilukuntoon ja toivottavat matkustajat tervetulleeksi laivaan!

Baarimestari Ville Okker laittoi viinejä tarjolle M/s Finnsiriuksen kastajaispäivän kutsuvieraille.

M/s Finnsiriuksen ravintoloiden menut ovat kokki/ravintoloitsija Henri Alénin käsialaa. Menuiden suunnittelussa on ollut mukana myös Finnlinesin oma väki. Ruoat valmistaa miehistö, joista monet ovat kokeneita talouspuolen huippuosaajia eri laivoilta. Myös maista on tullut uusia alan ammattilaisia. Yksi heistä on M/s Finnsiriuksen keittiöpäällikkö Sami Mäkinen.

– Työskentelin viimeksi keittiömestarina Turun kaupungintalon edustuskeittiössä, keittiöpäällikkö Mäkinen kertoo. Mäkinen ehti työskennellä 30 vuotta maissa ja palasi nyt takaisin laivalle. Meritermit soljuvat luonnikkaasti keittiöpäällikön suusta, kun hän kehuu työkavereitaan.

– Nostan näille miehille hattua. Saavuimme laivalle lauantaina ja pistimme ravintolat nollasta pystyyn neljän päivän aikana, hän kehuu vieressään seisovaa kokki Ville Hämäläistä.