Baarimestari loihtii drinkkejä toiveiden mukaan

Baarimestari Alexander Ruzza tarjoilee juomia. Koronavuosien jälkeen työ uudella M/s Finnsiriuksella on upea asia. Ruzza on kokenut konkari ja merimies, joka on toiminut myös Merimies-Unionin luottamusmiehenä ja erilaisissa työturvallisuustehtävissä. Heti alkuunsa siis ”Unionin uutisia”:

– Kapteenin toimesta aloitimme jo toissapäivänä kartoituksen, että pääsimme valitsemaan meidän luottamusmiehet ja työ- turvallisuusporukan, eli asia on työn alla.

Entä miltä uusi työpaikka vaikuttaa?

– Olemme tulleet selvästi 2000-luvulle, Alexander Ruzza toteaa ensitunnelmista uudesta laivasta.

– Henkilökunnan tilat on huomioitu hyvin: niissä on riittävästi tilaa. Messi on kaunis ja iso, hyvin laitettu. On erilaisia viihdetarvikkeita ja miehistön kuntosalista löytyvät ihan uudet laitteet. Saunat ja muut puitteet ovat ihan huikeat.

2 500 ihmistä on hakenut töihin uusille Finnlinesin laivoille, Ruzza tietää kertoa.

– Hyvin on rekrytointi toiminut ja olemme saaneet tänne mainioita ihmisiä ja oikeita ihmisiä oikeisiin paikkoihin. Nyt toivomme, että myös asiakkaat löytävät meidät.

Fisherman’s Bistrossa matkustajia iloisesti tervehtii ja laivaan tervetulleeksi toivottaa Yasemin Ermez.

– Muutin vuonna 2005 Turkista Suomeen. Nyt olen asunut 18 vuotta Suomessa ja olen ollut täällä alusta, eli saapumisestani lähtien töissä. Työskentelin pitkään muun muassa Finnairin Business Loungessa, Ermez on matkailualan rautainen ammattilainen.