Suomalaisen merenkulun jatkuvuus on turvattava

Yön vallat vaihtuvat aamun valkeuteen myös Helsingin Länsisatamassa itsenäisyyspäivän aattona. Autojen perävalot vilkkuvat, kun rekat, henkilöautot ja matkustajat odottavat Eckerö Linen M/s Finlandian saapumista satamaan. Suomen lipun alla purjehtivat matkustaja- ja ropax-alukset kuljettavat yli 60 prosenttia Suomen päivittäistavarakuljetuksista, lääkkeistä ja muista elintärkeistä tuotteista.

Suomalaiset merimiehet ovat vihaisia. Kokoomus julkaisi 29.11.2022 varjobudjettinsa, jossa se nimittää halventavasti suomalaista merenkulkua viihdemerenkuluksi ja esittää – 77,2 miljoonan euron menoleikkauksia miehistötukeen ja valtion osuuteen Merimieseläkekassan menoista -10 miljoonaa euroa. M/s Finlandia kansi- ja konemiehistön mielestä Kokoomuksessa, eikä välttämättä kaikissa muissakaan puolueissa, ole riittävästi tietoa suomalaisesta merenkulusta. 

- Juuri, kun olemme alkaneet toipua koronapandemiasta ja vienti sekä tuonti vetävät ja laivoilla kulkee paljon jälleen matkustajia, ollaan leikkaamassa merenkulusta.

- Olisi todella huono juttu, jos suomalaiset laivat enää liikennöi Suomeen, vaan ne ulosliputetaan ja maahamme rahtia kuljettavat ulkomaalaiset alukset.

Videon katsominen edellyttää, että hyväksyt markkinointievästeet.