GNRG Advanced Material avaa tehtaan Marokkoon Atlantin rannalle

Myös kiinalainen akkumateriaalivalmistaja CNGR Advanced Material sai vahvistettua jalansijaansa viime vuoden (2023) lopussa Saksassa. Yhtiö sopi saksalaisen Bitterfeldissä sijaitsevan kierrätysyhtiön kanssa yhteistyöstä. Näin kiinalainen akkumateriaalivalmistaja rantautuu sekä Suomeen että Saksaan.

CNGR Advanced Materialilla on myös maailmalla ”vauhti päällä”. Haminan lisäksi yhtiö on avaamassa akkutehdasta parhaillaan myös Marokkoon Jorf Lasfarin kaupunkiin, joka sijaitsee suoraan Atlantin rannalla.

Maailman suurimpaan kuuluvan akkuvalmistajan, CNGR Advanced Materialin, tehtaat sijoittuvat logistiikkansa puolesta satamien läheisyyteen. Myös muut kiinalaiset akku- ja puolijohdevalmistajat pyrkivät meren rantaan.

Hamina ei jää Suomen ainoaksi satamakaupungiksi, jonne kiinalaiset ovat suunnanneet katseensa. Viime vuoden lopussa uutisoitiin, että kiinalainen Svolt harkitsee kennotehtaan rakentamista Kotkaan. Svoltin kiinalainen omistajuus herätti laajaa keskustelua ministeritasoa myöten. Suomen hallitus pyrkii vähentämään Suomen Kiina-riippuvuutta.

Video alla Kotkan satamasta