6 lähtöä päivässä Vuosaaren ja Muugan välillä

Kesäsesonkina taotaan, kun rauta on kuumaa. Eckerö Linen M/s Finbo Cargo tekee kesällä arkisin kuusi lähtöä päivässä Helsingin Vuosaaren ja Viron Muugan välillä. Satamassa pysähdytään purkamaan ja lastaamaan vain 45 minuutiksi. ”Ratikkalinja” koettelee niin miehistöä kuin laivaa.

Suomeen johtaa yksi ainut tie: meritie ja se konkretisoituu, kun katselee Vuosaaren satamassa Eckerö Linen M/s Finbo Cargon ruuman uumeniin kulkevaa rahtiletkaa: täysperävaunurekkoja, kaivinkoneita ja muita työkoneita, suuria, laitokseen tulevia osia rekan lavetin kyydissä, pieniä kuorma-autoja ja hännän huippuna kyytiin singahtavat vielä karavaanarit ja moottoripyöräilijät. Sitten nostetaan laivan ramppi: M/s Finbo Cargon matka Helsingin Vuosaaresta kohti Viron Muugaa alkaa.

Kuusi lähtöä päivässä tietää hetkistä ajoa ja työtä miehistölle. Aikataulu on tiukka: satamassa käydään kääntymässä vain 45 minuuttia, jonka aikana vanhat ajoneuvot poistuvat ja uudet lastataan kyytiin.

- Rahtimäärät ovat kasvaneet kahden vuoden aikana merkittävästi – ja lisääntyvät koko ajan, kertoo havainneensa matkustajia satamaan kuljettava satamapalvelutyöntekijä – joka on muuten koulutukseltaan puolimatruusi. Kirjatkin ovat vielä kuulemma kunnossa. Tavoitteena on lähteä vielä töihin merille: töitä on hyvin tarjolla.