Tarjanteessa Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema ravintola

Virroilta kotoisin oleva tarjoilija Anne pitää huolta risteilyvieraiden ruoka- ja virvokepuolesta. Lämpimänä hellepäivänä olut maistuu hyvältä.

Pirkanmaalla sijaitseva Ruovesi ja sen ympäristö on houkutellut taiteilijoita 1820-luvulta alkaen. 

Ruoveden maisemiin ihastunut Akseli Gallen-Kallela (1865–1931) rakennutti sinne 1890-luvun puolivälissä erämaa-ateljeensa Kalelan. Gallen-Kalela on ollut mukana myös suunnittelemassa Tarjanteen yläkannen ravintolaa. Ravintolatilat ovat erittäin kauniit ja säilyneet alkuperäisinä.

Kalelassa vieraili muun muassa Hugo Simberg (1873–1917), jonka pikkupirut, kuolema-aiheet ja luonnonmystiikka saivat inspiraationsa Kalelaa ympäröivän seudun talonpoikaisesta kulttuurista. Näyttelyssä nähdäänkin kokonaisuutena kaikki Ateneumin kokoelmiin kuuluvat 25 vesiväri- ja guassityötä, joihin kuuluvat muun muassa Halla (1895) ja Kuoleman puutarha (1896).

Ruovedellä ovat asuneet tai työskennelleet Lauri AnttilaGabriel EngbergKalle LöytänäElga Sesemann ja Louis Sparre.