Strömma kuljettaa Helsingin kesäiseen saaristoon

Kolme vesibussia

Strömma-varustamo liikennöi Helsingin edustalla kolmella aluksella, jotka ovat M/s Diana, M/s Sofia ja M/s Victoria.

 

Strömman kiertoajeluita ovat Kaunis kanavareitti Helsinki, Iltaristeily ja Stadin rantareitti Helsinki.

Perinteinen Juhannusristeily

Näiden lisäksi varustamo järjestää esimerkiksi kaveriporukoille Pizzaristeilyitä ja perinteisen Juhannusristeilyn. Vesibussien lisäksi varustamolla on Hop on Hop off -kiertoajelubusseja.

Päivässä useita lähtöjä

Strömma-varustamon aluksista kaksi laivaa liikennöi kesäkauden joka päivä, eli seitsemänä päivänä viikossa, ja yksi aluksista on tilauskäytössä.

- Ensimmäinen risteily lähtee aamupäivällä 10.30. Teemme päivän mittaan kahdella aluksella neljä lähtöä, eli yhteensä kahdeksan lähtöä päivässä.

Strömma-varustamon vesibussit lähtevät kiertoajeluille ja tilausristeilyille Helsingin Kauppatorilta.

Vesibussi M/s Sofia on suunnannut aamun ensimmäisen lähtönsä Helsingin kanavaristeilylle, jossa ajetaan läpi Villingin ja Helsingin itäisen saariston kanavineen.

Lähestyttäessä Laajasalon matalia siltoja kansimies Nico Wilen kipaisee ylös kannelle tarkistamaan, ettei kukaan nouse laivan kannella ylös ja lyö päätään kanavia ylittäviin mataliin siltoihin.

MM-kisaturistit risteilivät Helsingissä

M/s Sofia-laivan kansimies Nico Wilen kertoo vesibusseilla risteilleen sesongin alussa hyvin paljon ihmisiä varsinkin Keski-Euroopasta.

- Aluksellamme on risteillyt paljon kisojen aikaan saksalaisia, ranskalaisia ja sveitsiläisiä. Keski- ja Etelä-Euroopassa on tähän aikaan keväästä jo kuuma, joten risteily Helsingin saaristossa on ehdottomasti vilvoittava ja eksoottinenkin kokemus vuorten keskellä asuville, Wilen kuvailee.

Kuuntele tästä kansimies Nico Wilenin haastattelu Merimiesradiosta. (Soundcloud >> Merimiesradio)

Kansimiehen työnkuva

Kansimiehen työnkuvaan kuuluu vesibusseilla köysien irrotus- ja kiinnitys sekä matkustajamäärän laskeminen sekä kahvilassa tarjoilu. M/s Sofia-laivan kahvilassa käy asiakkaita tasaiseen tahtiin. Jotkut tilaavat virvokkeita ja muutamille kansimies Wilen pyöräyttää aamutuimaan cappucinot.

Vesibussin ruorissa

M/s Sofian päällikkö Toni Ilvonen on Kotkan poikia.

Kova jäätalvi Itämereltä jäi mieleen

Yksi matkustajista kertoo olevansa Sveitsistä ja seuraamassa Suomessa MM-kisoja. Hän kertoo risteilleensä Itämerellä vähän suuremmalla aluksella talvella 2011, kun oli kunnon jäätalvi. Tuolloin hän oli kuulemma laivalla Baltian edustalla ja muistaa sieltä useita laivoja jäistä, joita avustamaan tuli jäänmurtaja. Eksoottinen kokemus Itämeren jäätalvesta on vuorten keskellä, Lucernissa, asuvalla sveitsiläisellä yhä tuoreessa muistissa.

Hyvä mieli

Aurinkoinen ilma ja hyvä tunnelma paistavat matkustajien kasvoilla. Risteily saaristossa on ainutlaatuinen kokemus.

STRÖMMA-VARUSTAMO

www.stromma.com