Kuulumisia byssasta, eli keittiöstä

M/s Bore Way:n keittiössä miehistölle illallista valmistaa kokki John Byron Silva, joka on purjehtinut Itämerellä myös aiemmin. Silva on työskennellyt merillä 14 vuotta.

- Olen työskennellyt merillä Aasiassa, olen purjehtinut USA:han, Etelä-Amerikkaan, muutama työsopimus Lähi-Itään, mutta useimmat työsopimukseni ovat olleet Eurooppaan.

- Lähi-Idästä puheenollen, ensimmäinen työreissuni oli Omaniin, josta purjehdimme muun muassa Seychelleille.

Kokki Silvan hurjin meriseikkailu tapahtui juuri hänen ensimmäisen ”komennuksensa” aikaan:

- Lähdimme Seychellien satamasta ja kun olimme purjehtineet kolmisen tuntia, aluksella tuli yleishälytys. Päällikkö ilmoitti alusta lähestyvän useita pieniä veneitä, joiden uskottiin olevan merirosvoja. Päällikkö otti heti yhteyttä Seychellien rajavartioihin ja palasimme takaisin satamaan. Onneksi mitään ei ehtinyt tapahtua, kokki Silva kertoo hurjimmasta merimuistostaan.

Kuuntele kokki John Byron Silvan haastattelu Merimiesradiosta tästä linkistä (Soundcloud).