Risto Isomäki ja meri

TEKSTI: JUHA GRANATH

Meri on tieteiskirjailija Risto Isomäen suuri rakkaus. Uudessa romaanissaan Viimeinen erämaa kirjailija löytää valtameren syvänteistä uutta elämää, tuntemattomia eliöitä, merihirviöitä, ydinsukellusveneitä ja sukeltavia terroristeja.

Totta ja tarua oikeassa suhteessa
 

Entinen CIA-agentti Lauri Nurmi lähtee kansainvälisen merentutkimusryhmän kanssa etsimään elämän synnyn arvoitusta Pohjois-Atlantille. Merellä suuren katamaraanin Cryptid Huntin miehistö törmää niin uusnatseihin, kadonneisiin ydinsukellusveneisiin kuin tuntemattomiin eläinlajeihin.

Tieteiskirjailija Risto Isomäen turvasatama on Hangon kupeessa Hangonkylässä. Isomäen pihapiiristä on 300 metrin matka venesatamaan.

Siellä kirjailijan kalastajavene itäsaariston fiskari on talviteloilla ja odottaa Isomäen pariskunnan kesäseikkailua Itämeren saaristossa.

Risto Isomäki on kirjoittanut lukuisia mereen liittyviä ekologisia trillereitä. Kirjoissa pohditaan mm. ilmastonmuutoksen aiheuttamia poikkeustilanteita, kuten arktisten alueiden sulamista, ydintalven mahdollisuutta, hyökyaaltojen aiheuttamia tuhoja ja supertulivuorenpurkauksia.